Τα αγαπημένα μας κρουασανάκια γίνονται και στο σπίτι εύκολα και πεντανόστιμα!!! Δοκιμάστε τα
Υλικά:
40γρ αλεύρι
200γρ νερό
580γρ αλεύρι σκληρό
210γρ γάλα
50γρ κρέμα γάλακτος
50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή σπορέλαιο)
60γρ ζάχαρη άχνη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
12γρ αλάτι
1 αβγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό για επάλειψη
Κομμάτια κουβερτουρας, μερέντα, μαρμελάδα ή ότι άλλο μας αρέσει για την γέμιση
Δείτε ακόμα: Λουκανικοπιτάκια και ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη ατσμά ιδανικά για πάρτι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το νερό και το αλεύρι (40γρ) και με μία μαρίς ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Σκεπάζουμε το μείγμα μας με μεμβράνη τροφίμων και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά (1-2 ώρες περίπου δηλαδή).
Στην συνέχεια τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το μείγμα που είχαμε στο ψυγείο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να γίνουν μία μάζα. Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 15′ . Η ζύμη μας θα κολλάει αρκετά αλλά έτσι πρέπει! Την σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (30′-60′ περίπου ανάλογα την θερμοκρασία του χώρου μας). Έπειτα λαδώνουμε τα χέρια και τον πάγκο μας ελαφρά και τουμπάρουμε την ζύμη μας. Την κόβουμε σε ίσα μέρη (εμένα μου βγήκαν 20) και τα κάνουμε μπαλάκια. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 15′ περίπου να ξεκουραστούν. Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι, το ανοίγουμε με τον πλάστη μας, στην μέση του βάζουμε την γέμιση που επιθυμούμε και το διπλώνουμε σταυρωτά όπως έναν φάκελο.
Δείτε ακόμα: Παιχνιδιάρικα σκυλάκια από ζύμη για παιδικό πάρτυ
Εναλλακτικά μπορούμε να τα διπλώσουμε σκέτα και να τα γεμίσουμε αφού ψηθούν με ένα κορνέ (εγώ σε όσα έβαλα κουβερτούρα, την έβαλα πριν ψηθούν και τα υπόλοιπα τα γέμισα μετά με το κορνέ).
Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν (περίπου 45′).
Όταν είναι έτοιμα, τα αλείφουμε με το αβγό
Δείτε ακόμα: Πατατόπιτες φανταστικές με κασέρι τέλειες για κολατσιό
και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° αέρα με αντιστάσεις για περίπου 20′ λεπτά ή μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσουν και στην συνέχεια ένα ένα τα διπλώνουμε με μεμβράνη τροφίμων. Κατά αυτόν τον τρόπο διατηρούνται για μέρες φρέσκα και αφράτα ? Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι από το kouzinakikaimeraki.blogspot.com
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες