Ξεχάστε ότι ξέρατε για τα κανελόνια! Αφήστε στην άκρη τον κιμά και πιάστε το σπανάκι! Μπορεί τα παιδιά να μην το τρώνε, αλλά πιστέψτε μας με αυτή τη συνταγή με κανελόνια θα γίνει το αγαπημένο τους πιάτο!
- σπανακι 1 1/2 κιλό
- κανελόνια 1 πακέτο
- ανθοτυρο 400 γρ
- παρμεζανα 200 γρ
- κεφαλογραβιέρα 3 κουτ. σούπας
- αυγα 2
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- σάλτσα ντομάτας Σπιτική
Υλικά
Εκτέλεσή
Καθαρίζετε πλένετε το σπανάκι και το ζεματατε σε ζεστό νερό.Το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε.Βάζετε σε λεκανη το σπανακι το ανθότυρο την παρμεζανα την κεφαλογραβιερα τα αυγα αλατι πιπερι κι ανεκατευετε να γίνουν ένα μίγμα.Γεμίζετε τα κανελόνια αφου τα βάλετε προηγουμένως σε νερο που βραζει για λιγο και τα αφησετε νσ στραγγισουν σε πετσετα.
Γεμίζετε τα κανελόνια με το μιγμα του σπανακιου.Ριχνετε τη μιση σαλτσα ντοματας σε πυριμαχο σκευος κι απο πανω στρωνετε τα κανελονια.Περιχύνετε με την υπόλοιπη σαλτσα πασπαλίζετε με λίγο τυρί λιγη κρεμα γαλακτος και ψήνετε στους 200 για 20 λεπτα περίπου.
Μπορείτε να βάλετε ότι τυρί εχετε.Για πιο πλούσιο και γευστικό αποτέλεσμα μπορείτε να φτιάξετε μια μπεσαμέλ και να το περιχύσετε από πάνω.
Υπέροχη συνταγή από την Ειρήνη Σταματέλλη
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες