Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Η Αρετή μας εντυπωσιάζει και πάλι με τη συνταγή της! Ζουμερό και μαλακό ψαρονέφρι όλο νοστιμιές με μπύρα και σάλτσα μανιταριών! Και φυσικά βημα-βήμα η συνταγή με φωτογραφίες για σίγουρα αποτελέσματα! Πως γίνεται ένα τέτοιο φαγητό να μην γίνει αγαπημένο;

Δειτε ακομα Πεντανόστιμες χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μελιού, μουστάρδας& κρασάτα κρεμμυδάκια!

Υλικά :

1 κιλό ψαρονέφρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας βούτυρο 1 κουτάκι μπύρα Αλάτι και πιπέρι Νερό

Για την σάλτσα μανιταριών :

800 γρ. μανιτάρια μικρά στρόγγυλα 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1 κρέμα γάλακτος 1 κουτ. σούπας ντομάτα σάλτσα 3-4 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα Ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση :

Πλένουμε το ψαρονέφρι, το πατάμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν το μαγείρεμα.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Κόβουμε το κρέας σε φέτες όχι πολύ μεγάλες, τις βάζουμε σε μία πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

και σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος και από τις δύο πλευρές (περίπου 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά) μέχρι να ροδίσουν.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Όσο σοτάρετε το κρέας, πατάμε με το πιρούνι το κομμάτι να ανοίξει όπως δείχνει στην φωτογραφία.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με την μπύρα ρίχνοντας την σιγά σιγά.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Αν η μπύρα δεν καλύπτει το κρέας συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε περίπου

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

για 30-40 λεπτά, προσέχοντας να μείνει με ζουμάκι και να μην στεγνώσει.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Σάλτσα μανιταριών : σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, την σάλτσα και ανακατεύουμε.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι ζεστό με την σάλτσα μανιταριών.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Καλή επιτυχία!

Δειτε ακομα Χοιρινό κότσι, μαλακό σαν λουκούμι

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

 

 

Αρετή Παπαδοπούλου
Αρετή Παπαδοπούλου

Είμαι η Αρετή Παπαδοπούλου ,Δημοτική υπάλληλος και μητέρα 2 αγοριών και ζω στην Πτολεμαΐδα Εορδαίας. Η αγάπη και το μεράκι μου για την κουζίνα ήταν το κίνητρο να δημιουργήσω την πολύ πετυχημένη στήλη μαγειρικής «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, και στο E-PTOLEMEOS.GR. Επίσης πολλές είναι οι αναφορές στις συνταγές μου, στα ιστολογία μεγάλων διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, όπως του Άκη Πετρετζίκη. Οι συνταγές μου απευθύνονται κυρίως σε ερασιτέχνες μαγείρους και μαγείρισσες. Δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας καθώς είναι δοκιμασμένες και γραμμένες απλοϊκά προκειμένου να γίνονται κατανοητές από όλους.Η μεγάλη μου αγάπη είναι τα γλυκά του κουταλιού και τα λικέρ!Θα τα λέμε και από δω κάθε Δευτέρα!


Close