Μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη σαν κουρού αφράτα και νόστιμα

Μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη τύπου κουρού, γεμιστά με μήλο και καρύδια. Εύκολα μηλοπιτάκια με αφράτη ζύμη χωρίς αυγά και γάλα, ιδανική για το σχολείο των παιδιών αλλά και το καθημερινό κολατσιό μικρών και μεγάλων. Αυτά τα μηλοπιτάκια είναι και νηστίσιμα για απόλαυση όλες τις μέρες του χρόνου!

Υλικά

1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο

1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι

4 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές του γλυκού baking powder

μία κουταλιά του γλυκού αλάτι

αλεύρι γύρω στα 600 με 800 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις

Δείτε ακόμα Μηλόπιτα με επικάλυψη μερέντας και καρύδα πραγματικά απολαυστική! 

Για την γέμιση

2 μήλα στάρκιν τριμμένα

μία κουταλιά του γλυκού κανέλα

μισό φλιτζάνι καρύδια τριμμένα

2  κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά

3 κουταλιές  της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή ροδάκινο

Εκτέλεση

Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά στον αέρα.. .. πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη μαζί με κανέλα (εγώ δεν είχα και έβαλα κρυσταλλική ζάχαρη με κανέλα).

Μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη σαν κουρού αφράτα και νόστιμα

Μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη σαν κουρού αφράτα και νόστιμα

Δείτε ακόμα Μηλόπιτα με πατισερι μήλου!!! 

Μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη σαν κουρού αφράτα και νόστιμα

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι της ‎Sofia Palatsidh‎ 

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close