Τα πιο αφράτα τυροπιτάκια κρουασανάκια που θα τρως όλες τις ώρες της μέρας!

Πιο αφράτα και γευστικά όσο ποτέ!! Τα πιο εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια κρουασανάκια από τα χεράκια σας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Ιδανικά για πρωινό, κολατσιό, την παραλία, το σχολείο, και γενικά για πάντα και παντού!

Δειτε ακομα Τυροπιτάκια σε πουγκάκια που θα ξετρελάνουν τα παιδιά στο παιδικό πάρτυ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1και μισό ποτήρι νερού νερό χλιαρό,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
μισό ποτήρι του νερού σπορέλαιο,
περίπου 5 με 6 ποτήρια αλεύρι φαρίν απ αυτό το ρυθμίζουμε εμείς την ώρα του ζυμώματος,
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη,
50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,
2 κρόκους αυγών,
50 γραμμάρια σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το νερό,την ζάχαρη,και την μαγιά ανακατεύουμε με πιρούνι και το σκεπάζουμε για 10 λεπτά!
Ρίχνουμε το σπορέλαιο, και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τέλος προσθέτουμε χούφτα χούφτα αλεύρι και ζυμώνουμε.
Θέλουμε αφράτη ζύμη οπότε προσέχουμε την ποσότητα αλευριού.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε.στον αλευρωμένο πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε 6 κομμάτια τα οποία κομμάτια τα.κάνουμε μπάλες τις οποίες σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Συνεχίζουμε τις μπάλες τις ανοίγουμε φυλλαράκια τα οποία τα 4 βουτυρώνουμε και ανα 3 το ένα πάνω στο άλλο ανοίγουμε 2 φύλλα.
Κόβουμε κομμάτια το καθένα φύλλο τοποθετούμε φέτα τριμμένη και τους δίνουμε το σχέδιο και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε για 20.λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού,ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις για 15 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!!!

Τα πιο αφράτα τυροπιτάκια κρουασανάκια που θα τρως όλες τις ώρες της μέρας!

Δειτε ακομα Λουκανικοπιτάκια για παιδικό πάρτι!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

 

Δείτε όλες τις λαχταριστες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close