Υλικά:
- γάλα 600 ml Χλιαρό
- ηλιέλαιο 300 ml
- ζαχαρη 2 κ.σ.
- αλατι 1,5 κ.σ.
- ξερή μαγιά 1 φακ.
- αυγα 2 (ασπράδια μέσα στην ζύμη, και οι κρόκοι για επάλειψη από πάνω με 2 κουταλιές της σούπας γάλα )
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1100 γρ.
Τα πιο ιδιαίτερα και παιχνιδιάρικα λουκανικοπιτάκια που έχετε δει ποτέ! Δοκιμάστε τα στο πάρτι του παιδιού σας και θα δείτε πόσο πολύ θα ενθουσιαστούν!
Εκτελεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα ασπράδια, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Παίρνουμε ζύμη. Ανοίγουμε με έναν πλάστη φύλλο πάχους 1-1,5 εκ. Κόβουμε με ένα κουπάτ ανθρωπάκι βάζουμε ένα λουκάνικο στην μέση και κλείνουμε τα χεράκια γύρω από το λουκάνικο να φαίνεται σαν να το αγκαλιάζει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο… Η δόση αυτή βγάζει πάρα πολλά κομμάτια εγώ έφτιαξα την μισή ζύμη με 40 κομμάτια και την υπόλοιπη την έκανα πίτσα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-Οι γεύσεις της Ελένης -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ