ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ

225 γραμμάρια πτι μπερ
170 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
50 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ εσπρέσο ή 1 κουταλάκι του γλυκού νεσκαφέ διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ βραστό νερό.
180 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
90 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Δείτε ακόμα: Λαχταριστη Τούρτα πορτοκάλι μεσοκολάτα καρύδια και κανέλα !!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των μπισκότων μαζί με τον καφέ και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το τοποθετούμε σε τσέρκι ή φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκατοστών. Στρώνουμε το μείγμα ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Δείτε ακόμα: Τούρτα με κάσιους φουντούκι χωρίς ζάχαρη και βούτυρο για διαβητικούς

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη λευκή κουβερτούρα που έχουμε σπάσει σε κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά. Αφαιρούμε το τσέρκι και τη ρίχνουμε πάνω στη βάση του μπισκότου. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Έπειτα πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Η συνταγη είναι από την εκπληκτική κλειστή ομάδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Eleni Petrakopoulou

Close