Τούρτα πεππα το γουρουνάκι για παιδικό πάρτι!

1) Υλικά για το παντεσπάνι

6 αυγά (περίπου 55 – 60 γραμμάρια το καθένα)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύριόλες τις χρήσεις)
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι βανίλιας (ή άλλο άρωμα) ( 7 γραμμάρια)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Σημείωση:

(εάν θέλουμε σοκολατένιο παντεσπάνι αφαιρούμε 1/4 κούπας αλεύρι και προσθέτουμε 1/4 κούπας κακάο).

Δείτε ακόμα: Λαχταριστη Τούρτα πορτοκάλι μεσοκολάτα καρύδια και κανέλα !!!

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα στο μίξερ (με το σύρμα ) με το λεμόνι.
Μετά στο μπωλ του μίξερ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και
τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητηα.
Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις τη μαρέγκα, μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C . Βάζουμε σε ταψί με τσέρκι 28 εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε περίπου 50 λεπτά
Δοκιμάζουμε με την οδοντογλυφίδα και εάν βγει καθαρή, το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

2) Κρέμα Πατισερί

Υλικά

9 κοφτές κουτ. σούπας Kορν Φλάουρ ΓIΩTHΣ
5 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά (χτυπημένα)
4 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
Λίγο άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Aναμιγνύετε το Kορν Φλάουρ ΓIΩTHΣ με το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά (χτυπημένα), το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και λίγο άρωμα βανίλιας. Βράζετε την κρέμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Aποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Tη χρησιμοποιείτε κρύα όπως είναι ή αραιώνοντάς τη με ποτά (grand marnier, κουαντρό, μαρασκίνο) ή σαντιγί για να φτιάξετε τα γλυκίσματά σας.

Δείτε ακόμα: ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

3) Κρέμα σαντιγί

Θα χρειαστείτε:

1 κούπα κρέμα γάλακτος, 1 κάψουλα βανίλια και 2 κ.σ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε για λίγη ώρα το μπολ του μίξερ στο ψυγείο, ώστε μόλις το χρησιμοποιήσετε να είναι κρύο. Βγάλτε από το ψυγείο την κρέμα γάλακτος και ρίξτε την στο μπολ, θέστε σε λειτουργία το μίξερ. Χτυπήστε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να πήζει και έπειτα ρίξτε κατευθείαν τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην το παρακάνετε με το χτύπημά τους, καθώς η σαντιγί κόβει εύκολα!

Δείτε ακόμα: Εύκολη τούρτα με μπισκότα, πραλίνα σοκολάτα και φράουλες!!

4) Για την ζαχαροπαστα

Εγώ παρήγγειλα έτοιμη λευκή και με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που είχα τα έφτιαξα….
Βάζω ένα παντεσπάνι από κάτω έβαλα βύσσινο γλυκό του κουταλιού μαζί με το σιρόπι την κρέμα , ξανά παντεσπάνι ξανά βύσσινο ξανά κρέμα και από πάνω το τελευταίο παντεσπάνι. Καλύφθηκα όλη την τούρτα με κρέμα σαντιγί και από πάνω την ζαχαροπαστα…..
Μου πήρε κοντά 8 ώρες αλλά την κατάφερα…. 😜😜😜

Η συνταγη είναι απο την εκπληκτικη κλειστη ομαδα στο facebook: «ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ» της κ. Αννα Κασσανδρεια


Close