Υπέροχη συνταγή για τα παιδια!!! Θα τα ζητάνε συνεχεια!!!
Υλικα: (Για περίπου 30 κομματια)
Για τη ζυμη:
500γρ αλεύρι που φουσκωνει
250γρ βούτυρο λιωμένο
220γρ γιαούρτι
1 ασπράδι αυγού (το κρόκο τον κρατάμε για αλλειμα)
300γρ φέτα
1 αυγό
Μοσχοκάρυδο, πιπέρι
Δείτε ακόμα: Εύκολα τυροπιτάκια για εργαζόμενους!
Εκτελεση:
Σε μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ριχνουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι, μοσχοκάρυδο στη προτίμηση μας. Ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά μας.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα στη ζύμη μας και τα ζυμώνουμε να ενωθούν. Κάνουμε μπαλίτσες και τα τοποθετούμε τα στο ταψί και αφού διαλύσουμε το κρόκο με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας.
Δείτε ακόμα: Τυροπιτάκια με σχήμα κρουασάν
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο.
Το πόσα κομμάτια θα βγουν εξαρτάται πόσο μεγάλα ή μικρά θα τα πλασουμε.
Το βούτυρο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ηλιέλαιο.
Καλή επιτυχία!!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα