Συστατικά
450 γρ αλεύρι
300 ml γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά μαργαρίνη
1 κουταλιά ζάχαρη
Φέτα
Λίγο αλάτι
Δείτε ακόμα: Πρωτότυπη συνταγή για μπισκότα κανέλας με μέλι
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, λίγο χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το,λάδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι, την μαλακή μαργαρίνη και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε φύλλο.
Το κόβουμε σε τετράγωνο σχήμα και το χωρίζουμε σε μικρότερα τετράγωνα.
Κόβουμε περιμετρικά αφήνοντας κενό ενός δακτύλου.
Στο κέντρο τοποθετούμε τυρί και ενώνουμε τις άκρες.
Ανοίγουμε ελαφρώς τα πέταλα και βάζουμε Φέτα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες