6 λόγοι για να αρχίσετε να κάνετε μασάζ στο στήθος σας!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάθε γυναίκα θα πρέπει να κάνει μασάζ στο στήθος της και να το συμπεριλάβει στη καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς της . Το μασάζ είναι μια παλιά τεχνική, και όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι ευεργετικό για κάθε μέρος του σώματος. Το να κάνετε μασάζ στο στήθος είναι μια καλή συνήθεια , επειδή αυτό αυξάνει τη κυκλοφορία του αίματος στο στήθος, βοηθώντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του.

Δείτε ακόμη: Μασαζ προσώπου: λάδι για τέλειο αποτέλεσμα ανά τύπο δέρματος

Μια μελέτη που διεξήχθη στο Ινστιτούτο Φαρμάκων στο  Τέξας  ισχυρίζεται ότι το μασάζ του μαστού στις γυναίκες μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και έχει και πολλές άλλες θετικές επιδράσεις στο σώμα μιας γυναίκας.

Εδώ είναι τα οφέλη από το μασάζ στο στήθος

1.Προστατεύει τη χαλάρωση και βελτιώνει το σχήμα

Δεν υπάρχουν μύες στους ιστούς του μαστού, τους οποίους θα μπορούσατε να γυμνάσετε  για να πάρετε ένα στρογγυλεμένο σχήμα, όπως γίνεται και με άλλα μέρη του σώματος. Ως εκ τούτου, ο μόνος τρόπος για να έχετε στρογγυλεμένα στήθη είναι το μασάζ . Η βελτίωση της κυκλοφορίας θα τονώσει τους ιστούς και θα συσφίξει τη χαλάρωση του δέρματος σας.

2. Μειώνει τα σημάδια και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.

Το μασάζ στο στήθος συνιστάται πάντα στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση του μαστού. Το μασάζ ενθαρρύνει τον υγιή επούλωση των ουλών και μειώνει την δυσφορία μετά την επέμβαση. Επίσης, το μασάζ με ορισμένα έλαια μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των παλαιών ουλών και ραγάδων, βελτιώνοντας τον τόνο του δέρματος και κάνοντας το πιο απαλό.

3. Ανακουφίζει τον πόνο και την δυσφορία.

Αν είστε από εκείνες τις γυναίκες, που αισθάνονται ένταση και δυσφορία στην περιοχή του στήθους κατά τη διάρκεια του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, θα σας ανακουφίσει από τον πόνο στην περιοχή αυτή. Το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί πιο γρήγορα αν προσθέσετε μερικές σταγόνες χαλαρωτικού αιθέριου ελαίου, όπως χαμομηλιού, στο λάδι ή στη κρέμα που έχετε για το μασάζ .

Δείτε ακόμη: Κάνει μασάζ σε αυτό το σημείο του ποδιού και ξεφορτώνεται ένα σημαντικό πρόβλημα..

4. Μειώνει τους κινδύνους των ινομυωμάτων ,των  κύστεων και του καρκίνου

Εάν κάνετε τακτικά μασάζ στην περιοχή του στήθους, θα είστε σε θέση να παρατηρήσετε οποιεσδήποτε αλλαγές του ιστού πιο γρήγορα και να ”πολεμήσετε” την ασθένεια από τα πρώτα της στάδια. Το μασάζ μόνο του είναι πολύ ευεργετικό, επειδή αυξάνει την κυκλοφορία του λεμφικού, το οποίο περιέχει κύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και είναι σε θέση να αφαιρέσουν τις τοξίνες.

Η βελτίωση της κυκλοφορίας θα τονώσει τους ιστούς και θα συσφίξει τη χαλάρωση του δέρματος σας.

5. Προλαμβάνει και μειώνει τις ρυτίδες.

Η αυξημένη κυκλοφορία στον ιστό του μαστού και η τακτική εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας θα αναγεννήσουν τα κύτταρα, αφήνοντας το δέρμα του στήθους σας λείο και λαμπερό.

6. Αυξάνει το μέγεθος του στήθους

Το μέγεθος του στήθους ως επί το πλείστον επηρεάζεται από τις ορμόνες. Το μασάζ μπορεί να τονώσει το σώμα σας να παράγει περισσότερες ορμόνες και να τις φέρει σε μια συγκεκριμένη περιοχή – στο στήθος. Με την εφαρμογή των ελαίων και βοτάνων, η διαδικασία της αύξησης του μαστού από το μασάζ μπορεί να γίνει ακόμα πιο γρήγορα.

Πώς θα πρέπει να κάνετε το μασάζ:

1.Χρήση λιπαντικού

H χρήση ελαίου, όπως το ελαιόλαδο δεν μπορεί παρά να δώσει στο στήθος σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, αλλά και να βοηθήσει με τη λίπανση της περιοχής. Αυτό θα βοηθήσει τα χέρια να κινούνται τέλεια , επιτυγχάνοντας έτσι ένα ομαλό μασάζ . Αυτό θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα κάθε φορά που κάνετε μασάζ.

2. Ζεστό Χέρια

Εάν χρησιμοποιείτε λάδι ή κρέμα, αρχίστε τοποθετώντας μικρή ποσότητα πάνω στα χέρια σας. Έπειτα, τρίψτε δυνατά τα χέρια σας, μέχρι αυτά να ζεσταθούν.  Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο προϊόν, κάντε ακριβώς την ίδια διαδικασία.

3. Τρίψτε τα στήθη

Τοποθετήστε τα χέρια σας στο στήθος σας, και αρχίστε να τα τρίβετε απαλά προς τα μέσα με κυκλικές κινήσεις. Αυτό σημαίνει ότι το δεξί σας χέρι θα πρέπει να κινείται δεξιόστροφα, ενώ το αριστερό σας χέρι να κινείται προς τα αριστερά. Κάθε τρίψιμο θα πρέπει να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα. Συνεχίστε κάνοντας με αυτές τις κινήσεις μασάζ στο στήθος σας , για περίπου 10-15 λεπτά.

3.Να είστε ευγενικοί

Το μασάζ στο στήθος δεν θέλει μόνο καλή τεχνική ,αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γίνεται και με ήπιο τρόπο. Η περιοχή του στήθους είναι πολύ ευαίσθητη και δεν θα θέλετε να έχετε αντί θετικές, αρνητικές επιδράσεις στην περιοχή από το μασάζ . Αυτή η περιοχή απαιτεί ήπιο αλλά και σταθερό μασάζ προκειμένου να έχετε μέγιστα οφέλη.

Δείτε ακόμη: Μάσκα για τα χερια σας με την αμμό απο την παραλία!

Σημείωση:

Για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτελέσματα, θα πρέπει να κάνετε μασάζ στο στήθος σας 2 φορές την ημέρα μια το πρωί και μια το απόγευμα. Το μασάζ δεν θα σας πάρει περισσότερο από 10-15 λεπτά.

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close