Σημάδια της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης

Την προσθέτουμε στο φλυτζάνι του πρωινού μας καφέ. Την βάζουμε σε γλυκά, κέικ και μπισκότα.Την πασπαλίζουμε πάνω από τα δημητριακά για πρόσθετη “γεύση”.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι, επίσης, κρυμμένη σε τρόφιμα που οι άνθρωποι καταναλώνουν σε καθημερινή βάση, όπως σόδες , χυμοί φρούτων, γλυκά και παγωτά. Κρύβεται, επίσης, σε όλα σχεδόν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων του ψωμιού, του κρέατος ακόμη και στα αγαπημένα σας καρυκεύματα όπως η κέτσαπ.

Ο λόγος για την ζάχαρη . Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τα ζαχαρούχα τρόφιμα ως ακαταμάχητες λιχουδιές. Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχουν τρεις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη ζάχαρη: τοξική,εθιστική και θανατηφόρα .

10 τεράστια λάθη που κάνουμε στην διατροφή μας και καταστρέφουμε τα νεφρά μας.Μεγάλη προσοχή στο τρίτο!

Η ζάχαρη, είναι μια από τις πιο επιζήμιες ουσίες που μπορείτε καταναλώσετε και είναι τρομακτικό που βρίσκεται σε αφθονία στην καθημερινή μας διατροφή. Αυτή η έντονη εξάρτηση από τη ζάχαρη  γίνεται ανεξέλεγκτη, όχι μόνο μεταξύ των ενηλίκων, αλλά και στα παιδιά.

ζαχαρη

Ενώ όλα τα φυσικά σάκχαρα, όπως το ζαχαροκάλαμο, ο  φυσικός χυμός, και η αγαύη, πιστεύεται ότι είναι ασφαλές, η αλήθεια είναι ότι έχουν επίσης βλαβερές συνέπειες στην υγεία μας.

Σημάδια υπερβολικής πρόσληψης ζάχαρης

Δερματικά προβλήματα (συμπεριλαμβανομένων των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας)
Προβλήματα με το βάρος
Οδοντιατρικά θέματα
Διαβήτης
Καρδιακά προβλήματα και υψηλή αρτηριακή πίεση
Εθισμός
Κόπωση και έλλειψη ενέργειας
Άγχος ή κατάθλιψη
Συχνά κρυολογήματα και  γρίπη

Το σώμα σας να μεταβολίζει με ασφάλεια τουλάχιστον τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ανά ημέρα. Όμως, δεδομένου ότι οι περισσότεροι  καταναλώνουν κατά τρεις φορές αυτό το ποσό, η πλειοψηφία της υπερβολικής ζάχαρης γίνεται μεταβολίζεται σε σωματικό λίπος, που οδηγεί σε όλες τις εξουθενωτικές χρόνιες μεταβολικές νόσους.

Αναιμία:Συμπτώματα και κίνδυνοι για την υγεία

Η εξάλειψη των υδατανθράκων από τη διατροφή σας θα είναι αρχικά πολύ δύσκολη, αλλά τελικά τα επίπεδα ενέργειάς σας θα αυξηθούν.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εκπαιδεύσετε το σώμα σας να αρχίσει να καίει το λίπος ως κύρια μορφή καυσίμου, αντί των υδατανθράκων. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται,  είναι σίγουρα δυνατό.

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να μετρήσετε τη μέση σας και να καθορίσετε την αναλογία μέσης-ισχίων. Στη συνέχεια, κάντε μια λίστα με όλα τα είδη ζάχαρης που καταναλώνετε. Είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε τις ετικέτες σε κάθε προϊόν που αγοράζετε. Πολλές τροφές περιέχουν ζάχαρη και δεν το γνωρίζουμε καν  σάλτσες, μαρινάδες, καρυκεύματα, τουρσιά, κλπ. Η κύρια διαφορά μεταξύ φρουκτόζης και η γλυκόζης είναι το γεγονός ότι η φρουκτόζη δεν προκαλεί  λεπτίνη, γκρελίνη, ή ινσουλίνη.

Το σώμα δεν γνωρίζει ότι έχετε καταναλώσει κάτι και πηγαίνει απευθείας στο ήπαρ, όπου μετατρέπεται σε λίπος σε περίπτωση που δεν μπορεί να μετατραπεί σε γλυκογόνο.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, κόπωση, φυσικά αέρια, πόνο στις αρθρώσεις, φούσκωμα,δυσκολία στην απώλεια βάρους. Ταξινομώντας τον εαυτό μας με βάση αυτά τα συμπτώματα θα μας βοηθήσει να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το πώς τα σάκχαρα επηρεάζουν το σώμα μας.

ζαχαρη

Λιπώματα:Πόσο επικίνδυνα είναι και τι πρέπει να κάνουμε

Υγιείς εναλλακτικές λύσεις Σνακ

Ο κατάλογος των υγιεινών εναλλακτικές λύσεων σνακ περιλαμβάνει τα καρύδια και τα πεκάν. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα καρύδια είναι πλούσια σε καλό λίπος και χαμηλά σε πρωτεΐνες, που θα σας επιτρέψουν να αποφύγετε το τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας.

Οι ασκήσεις υψηλής έντασης παρέχουν ευεργετικές αλλαγές στον μεταβολισμό και  προωθούν την ανάπτυξη των μυών, τονώνοντας παράλληλα την καύση του λίπους. Κάνοντας προπόνηση αντοχής όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων είναι ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσετε αυτές τις μεταβολικές αλλαγές.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και την γλουτένη από τη διατροφή σας.

Το σώμα σας θα αρχίσει να καίει  λίπος αντί υδατάνθρακες, το οποίο με τη σειρά του σας επιτρέπει να χάσετε βάρος και θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα. Ως εκ τούτου, αφαιρέστε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, που είναι αυτά που διεγείρουν το σώμα να τρώει περισσότερη ζάχαρη.

Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι να κόψετε την ζάχαρη από την διατροφή σας.Ξεκινήστε από σήμερα και τα οφέλη στην υγεία σας θα φανούν σύντομα!

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close