7 λόγοι που χρειάζεστε περισσότερο κολλαγόνο και πως να το αποκτήσετε!

Οι 7 λόγοι που χρειάζεστε περισσότερο κολλαγόνο και πως να το αποκτήσετε! Τροφές που αυξάνουν το κολλαγόνο στον οργανισμό μας

Το κολλαγόνο είναι ουσιαστικά η κόλλα που κρατά το σώμα μας ενωμένο. Αυτή η θρεπτική ουσία βρίσκεται σε αφθονία στο δέρμα,στο ιστό των οστών, στους συνδέσμους,στους χόνδρους, στους τένοντες, στο γαστρεντερικό σωλήνα, και στους μυς.

Ωστόσο τα κακά νέα είναι άλλα, οι οργανισμοί μας παράγουν κολλαγόνο, αλλά όχι για πάντα, τουλάχιστον όχι σε αφθονία. Ώσπου να φτάσετε στα 40, το κολλαγόνο χρησιμοποιείται γρηγορότερα από ό, τι το σώμα σας μπορεί να το παράγει, έτσι είκοσι χρόνια αργότερα, πάνω από το ήμισυ του κολλαγόνου του σώματός μας έχει φύγει. Τα καλά νέα; Μπορείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου και να ανασυγκροτήσετε τις αποθήκες του σώματός σας, ενώ παράλληλα θα λαμβάνετε όλα τα οφέλη αυτής της απίστευτης ουσίας.

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε φυτικό πόσιμο κολλαγόνο με τα χεράκια σας

Το κολλαγόνο είναι ένα αμινο οξύ μακράς αλυσίδας που αποτελείται από  επιμέρους αμινοξέα, τη προλίνη, τη γλυκίνη,την υδροξυπρολίνη, και την αργινίνη. Συνθέτει το 30% των πρωτεϊνών που βρίσκονται σε ολό το σώμα μας και το 70% της πρωτεΐνης στο δέρμα μας. Περιττό να πούμε, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό, και θα ωφεληθούμε αναμφίβολα με τη προσθήκη αυτού του συμπληρώματος στην καθημερινή μας ρουτίνα.

7 λόγοι που χρειάζεστε περισσότερο κολλαγόνο και πως να το αποκτήσετε!

Δείτε λοιπόν 7 τροφές που αυξάνουν το κολλαγόνο στον οργανισμό μας

1. Για ένα υγιή δέρμα και για αντι-γήρανση

Όλοι μας μισούμε τις ρυτίδες. Όλοι θέλουμε να φαινόμαστε νεότεροι, να αισθανόμαστε καλύτερα και να ξεφεύγουμε από την αδιάκοπη παλίρροια του χρόνου για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει στην αντιστροφή της εμφάνισης των ρυτίδων και στην αποκατάσταση της νεανικής ελαστικότητας στο δέρμα σας. Τα επίπεδα του κολλαγόνου στο σώμα σας σχετίζονται άμεσα με την εμφάνιση της ηλικίας στο δέρμα σας. Καθώς το σώμα σας επιβραδύνει την παραγωγή αυτού, της ζωτικής σημασίας θρεπτικού συστατικού, το δέρμα σας αρχίζει να δείχνει σημάδια φθοράς, όπως ρυτίδες και γίνεται πιο χαλαρό και λεπτό.

Ενώ, δυστυχώς, αυτό είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία, αποκαθιστώντας κάποιο από το φυσικό κολλαγόνο του σώματός σας μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να φαίνεστε νεότεροι, αυξάνοντας παράλληλα τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σας, κάνοντας την πιο μαλακή από ποτέ.

2. Ενισχύει τα οστά, τις αρθρώσεις, και τους χόνδρος

Οι ρυτίδες δεν είναι το μόνο πρόβλημα που περιβάλλει τη γήρανση, καθώς και τα θέματα αυτά είναι κάτι περισσότερο από μια βιτρίνα. Η γλυκίνη, ένα από τα αμινοξέα που βρίσκονται στο κολλαγόνο είναι ένα βασικό μέρος της διαδικασίας που διατηρεί όλο το συνδετικό ιστό γύρω από τις αρθρώσεις σας καλά ενυδατωμένο και υγιή.

Ενώ ασκείστε βάζοντας τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους σας μέσα από το άγχος, αυτός ο χόνδρος μπορεί να προκαλέσει στα οστά σας προβλήματα και να τα θέσει το ένα εναντίον του άλλου, οδηγώντας σε πόνο και φλεγμονή. Το σώμα σας παράγει συνήθως αρκετό κολλαγόνο για να κρατήσει αυτόν τον ιστό υγιή και τα κόκκαλά σας γερά, αλλά όσο μεγαλώνετε η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, οπότε είναι σημαντικό να συμπληρώσετε το οργανισμό σας με περισσότερο κολλαγόνο.

Οι συμπληρωματικές λειτουργίες του κολλαγόνου όπως η ιβουπροφαίνη ή άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), συνυπάρχουν χωρίς τις βλαβερές συνέπειες για το σώμα σας. Επίσης, βοηθά στο να επουλωθούν οι τένοντες ή τα κόκαλα από τα διαλείμματα και τα κοψίματα, διατηρώντας παράλληλα τις αρθρώσεις σας εύκαμπτες και χωρίς φλεγμονές.

Δείτε ακόμη: Ο μύθος του υγρού πόσιμου κολλαγόνου

3. Βοηθά στην ανάπτυξη μαλλιών και  νυχιών

7 λόγοι που χρειάζεστε περισσότερο κολλαγόνο και πως να το αποκτήσετε!

Το σώμα σας χρειάζεται μια ινώδη πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη, η οποία είναι το κύριο συστατικό των μαλλιών και των νυχιών σας. Αυτή η πρωτεΐνη χρειάζεται αμινοξέα και κολλαγόνο.

Αν έχετε εύθραυστα νύχια, ινώδη μαλλιά και συνέχεια ψαλίδα, τότε πιθανότατα σας λείπει αυτό το κρίσιμο αμινοξύ. Μόλις αρχίσετε να παίρνετε το κολλαγόνο, θα παρατηρήσετε μια αύξηση στην ποιότητα αυτών των σημαντικών για εσάς χαρακτηριστικών.

Η ηλικία δεν είναι ο μόνος εχθρός του κολλαγόνου. Το άγχος, η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και η ανισορροπία του εντέρου, συμβάλουν στην αδυναμία του σώματός σας να παράγει αυτό το θρεπτικό συστατικό

4. Βοηθά την πέψη

Όχι μόνο θα το κολλαγόνο θα βελτιώσει την πέψη σας αλλά θα μπορούσε επίσης να αρχίσει να επουλώνει και το έντερο σας!

Πριν από πολύ καιρό, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν  κάθε μέρος του ζώου, συμπεριλαμβανομένων των οστών, και δεν αφήναν τίποτα να πάει χαμένο. Εμείς δεν παίρνουμε το κολλαγόνο φυσικά από το κρέας πια γιατί τρώμε μόνο το κρέας των μυών και δεν προτιμάμε το υπόλοιπο.

Η λήψη του κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων μιας σειράς διαφόρων ασθενειών του εντέρου συμπεριλαμβανομένων της διαρροής του εντέρου,της ελκώδης κολίτιδας, του Crohn και του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου. Ανακουφίζει επίσης το  πεπτικό σας σύστημα και επιτρέπει στο σώμα σας να σπάσει  την πρωτεΐνη και το λίπος πολύ πιο εύκολα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό και πιο ευτυχισμένο έντερο συνολικά.

5.  Βοηθά στην απώλεια βάρους

7 λόγοι που χρειάζεστε περισσότερο κολλαγόνο και πως να το αποκτήσετε!

Αντί να τρώτε ανθυγιεινά γεύματα γεμάτα με κενούς υδατάνθρακες, προσθέστε λίγο κολλαγόνο στο γεύμα σας και μείνετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Φυσικά, το γεγονός οτι θα τρώτε λιγότερο ισούται με την απώλεια βάρους, δεν θα αισθάνεστε πεινασμένοι, και δεν θα ανατρέχετε έτσι σε ανθυγιεινά σνακς. Ως εκ τούτου, θα παραμείνετε ικανοποιημένοι μέχρι το επόμενο γεύμα σας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα πεπτίδια κολλαγόνου που καταναλώνονται στο πρωινό είναι 40% πιο χορταστικά από άλλες πρωτεΐνες όπως του ορού γάλακτος ή της σόγιας, οδηγώντας σε μείωση κατά 20% της πρόσληψης τροφής, κατά την διάρκεια του μεσημεριανού.

6.  Eνισχύει τις αθλητικές σας αποδόσεις

Όντας ένας αθλητής είναι δύσκολο για το σώμα σας, αλλά το κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει να ελαττώσετε μερικές από τις ζημίες που προκύπτουν όπως, διαστρέμματα, και η γενικότερη φθορά. Συγκεκριμένα, τα αμινοξέα, η γλυκίνη και η προλίνη, σχετίζονται με την ανάκτηση της ταχύτητας του κολλαγόνου μετά από έναν τραυματισμό. Λαμβάνοντας αυτό ως ένα συμπλήρωμα μπορεί να επισκευαστεί ο ιστός, να μειώσετε τη φλεγμονή και να μειώσετε τον κίνδυνο βλάβης. Η αργινίνη, ένα άλλο συστατικό του κολλαγόνου μπορεί να βελτιώσει την αθλητική απόδοση, ενώ βοηθά στην αποκατάσταση και διατήρηση της μυϊκής μάζας.

7. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας

7 λόγοι που χρειάζεστε περισσότερο κολλαγόνο και πως να το αποκτήσετε!

Γλυκίνη, επίσης, ένα στοιχείο του κολλαγόνου, διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου σας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η γλυκίνη έχει συνδεθεί με την μείωση της αϋπνίας και με τη περισσότερη διανοητική οξύτητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η λήψη του κολλαγόνου  δεν βοηθά μόνο την ικανότητά σας να κοιμηθείτε, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την ψυχική οξύτητα και να αυξήσει τη χωρητικότητα της μνήμης σας. Πλέον, λαμβάνοντας κολλαγόνο περίπου μία ώρα πριν πάτε στο κρεβάτι θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας.

Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας πεπτίδια κολλαγόνου σε ένα ποτήρι με χαμομήλι για μια πιο ξεκούραστη νύχτα.

Πώς να χρησιμοποιήσει και από πού να αγοράσετε κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι μια άγευστη σκόνη που δεν επηρεάζει ό, τι του προσθέσετε. Ανακατέψτε το μέσα στο πρωινό καφέ σας, σε οποιαδήποτε smoothie, τσάι, σούπα,χυμό ή ό, τι ταιριάζει στο γούστο σας. Ψάξτε για κολλαγόνο, χωρίς φυτοφάρμακα, χωρίς ορμόνες, χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), πεπτίδια κολλαγόνου. Μπορείτε να αγοράσετε το κολλαγόνο μέσω Ίντερνετ ή σε φαρμακεία.

Η ηλικία δεν είναι ο μόνος εχθρός του κολλαγόνου. Το άγχος, η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και η ανισορροπία του εντέρου, συμβάλουν στην αδυναμία του σώματός σας να παράγει αυτό το θρεπτικό συστατικό. Η υγεία σας ξεκινά μέσα στο σώμα σας, πιείτε άφθονο νερό, γυμναστείτε, κόψτε τη ζάχαρη και φάτε άφθονα λαχανικά. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου στην κορυφή ενός υγιεινού τρόπου ζωής θα σας κάνουν να νιώσετε ακόμα καλύτερα, και μπορείτε να καρπωθείτε πλήρως τα οφέλη από αυτό την εξαιρετική πρωτεΐνη.

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close