Δείτε τι θα πάθει το σώμα σας αν φάτε 3 αυγά για μια βδομάδα

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να τρώνε αυγά γιατί πιστεύουν οτι αν θα φάνε θα τους ανέβει πολύ η χοληστερίνη.Ωστόσο τα αυγά δεν είναι τόσο βλαβερά όσο πιστεύουμε οι περισσότεροι.Η κατανάλωση αυγών από την άλλη έχει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.Δείτε λοιπόν τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης των αυγών!

ti-tha-pathi-to-soma-me-3-avga-tin-evdomada2_

 • Τα αυγά αυξάνουν την καλή χοληστερίνη

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε οτι η κατανάλωση του κρόκου έχει πολύ χοληστερίνη για αυτό και αποφεύγουμε να τον τρώμε.Ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζαμε και το λένε οι ειδικοί είναι οτι η κατανάλωση του αυγού αυξάνει την καλή χοληστερίνη του οργανισμού.

 • Μειώνουν τους κινδύνους μιας καρδιακής προσβολής

Τρώγοντας αυγά θα αυξήσετε τα επίπεδα της καλή χοληστερίνης του σώματος,η οποία θα επηρεάσει άμεσα το μέγεθος των κακών μορίων (LDL) της χοληστερόλης σας, καθιστώντας τα μεγαλύτερα. Εάν το μέγεθος σας ανησυχεί, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σύμφωνα με πρόσφατες ανακαλύψεις στην πραγματικότητα είναι τα μικρότερα ή πυκνότερα μόρια της LDL, τα οποία  συνδέονται με τα καρδιακά προβλήματα.

Δείτε ακόμη:10 προβλήματα υγείας που μας λέει ο καθρέφτη μας! 

 • Tα αυγά θα σας δώσουν την πρωτεΐνη που χρειάζεστε

Αν έχεις διαβάσει άρθρα για τη σχέση της πρωτεΐνης με την γυμναστική θα έχετε παρατηρήσει οτι ως κύρια βασική πρωτεΐνη εμφανίζονται τα αυγά!Είναι αλήθεια λοιπόν τι τα αυγά περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από οτι έχουν τα περισσότερα φαγητά,και η πρωτεΐνη είναι πολύ σημαντική για την διατροφή και γενικότερα για την υγεία του ανθρώπου.

 • Τα αυγά θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Τα αυγά σας βοηθούν να χάσετε βάρος καθώς λόγω της πρωτεΐνης που περιέχουν σας δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας για περισσότερη ώρα από οτι τα άλλα τρόφιμα.Αυτό αποδεικνύεται και από μια έρευνα σχετικά με την απώλεια βάρους και τη βέλτιστη πρόσληψη θερμίδων, όπου είχαν δοθεί στους ή κουλούρια, ή αυγά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που επέλεξαν τα αυγά ως πηγή θερμίδων έχασαν έως και 65% περισσότερο βάρος από εκείνους που επέλεξαν κουλούρια. Παρουσίασαν επίσης υψηλότερο σωματικό λίπο (16%) και μείωση της μέση (34%), σε σύγκριση με την άλλη ομάδα.

Δείτε ακόμη:Προβλήματα υγείας που φαίνονται από τα δόντια  

 • Μπορούν να καλυτερέψουν τα μαλλιά και το δέρμα σας

Εκτός από την πρωτείνη που περιέχουν τα αυγά περιλαμβάνουν και σημαντικές βιταμίνες οι οποίες είναι ευεργετικές για τα μαλλιά και για το δέρμα, όπως είναι το σύμπλεγμα των βιταμινών Β(Β2,Β5,Β12).Οι βιταμίνες αυτές είναι εξίσου σημαντικές καθώς βελτιώνουν τις λειτουργίες του συκωτιού,του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

 Τα αυγά δεν είναι τόσο βλαβερά όσο πιστεύουμε οι περισσότεροι.Η κατανάλωση αυγών από την άλλη έχει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό

 • Μπορούν να κάνουν τα δόντια και τα κόκαλα σας πιο δυνατά

To σύμπλεγμα των βιταμινών Β δεν είναι μόνο πολύ σημαντικό για τα μαλλιά και το δέρμα σας αλλά είναι πολύ σημαντικό και γι όλο το σώμα, καθώς χωρίς αυτό το σώμα δεν θα μπορούσε να απορροφήσει σωστά το ασβέστιο.Και όπως γνωρίζουμε το ασβέστιο είναι αυτό που μας χαρίζει υγιή δόντια, νύχια και κόκαλα.Οπότε αν επιθυμείτε να ανεβάσετε τα επίπεδα του ασβεστίου στον οργανισμό μας πρέπει να καταναλώνετε αυγά.

 • Τα αυγά μπορούν να δώσουν στο σώμα, το χαμένο αμινοξύ

Υπάρχουν 20 αμινοξέα τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά για το σώμα και την υγεία μας, 11 από τα οποία παράγονται από το σώμα μας και τα υπόλοιπα βρίσκονται στις υπόλοιπες διατροφικές επιλογές μας.Αν λείπουν από το σώμα μας αμινοξέα τότε αισθανόμαστε πιο αδύναμοι και πιο κουρασμένοι, οι μυς χαλαρώνουν υπερβολικά και το ανοσοποιητικό σύστημα μας αρχίζει και πέφτει.Επειδή τα αυγά περιέχουν πολλά από αυτά τα ζωτικά αμινοξέα για τον οργανισμό, πρέπει να αρχίσουμε να τρώμε περισσότερα αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε τέτοιες καταστάσεις!

 • Τα αυγά μπορούν να μειώσουν το στρες

Τα αυγά περιέχουν 9 αμινοξέα τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τον οργανισμό, τα οποία δεν μπορεί να παράξει το σώμα μας από μόνο του και χωρίς αυτά οδηγούμαστε σε ένα ασθένειες τόσο πνευματικές όσο και ψυχικές. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences), αν καταναλώνουμε αρκετή  λυσίνη (ένα χαμένο αμινοξύ) θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε τα επίπεδα στρες και του άγχους μας, λόγω της επίδρασης που έχει η  λυσίνη στην παραγωγή σεροτονίνης.

Δείτε ακόμη:Δείτε γιατί είναι σημαντικός για την υγειά μας ο μεσημεριανός ύπνος 

 • Αυξάνουν το ανοσοποιητικό

Τα αυγά περιέχουν επίσης σελήνιο, που είναι μια ένωση ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Παρέχοντας το σώμα μας  σελήνιο θα το οδηγήσουμε σε καλύτερη ανοσία και λιγότερες ασθένειες και λοιμώξεις που προκαλούνται από τους ιούς και τα βακτήρια. Το μόνο που χρειάζεται για να δώσετε στο σώμα σας 22% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου είναι ένα μεγάλο αυγό.

 • Δίνουν περισσότερη ενέργεια

Μία από τις πιο σημαντικές βιταμίνες που περιέχουν τα αυγά είναι η βιταμίνη Β2 ή ριβοφλαβίνη, βιταμίνη με ουσιαστικό ρόλο στην ενεργοποίηση άλλων βιταμινών στο σώμα μας. Τα αυγά περιέχουν έως και 15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ριβοφλαβίνης. Η κατανάλωση περισσότερων αυγών θα βοηθήσει το σώμα μας να μετατρέπει περισσότερα από το φαγητό μας σε ενέργεια.

 • Βελτιώνουν την λειτουργία του εγκεφάλου

Λογικά όπως και εγώ, δεν έχετε ποτέ ακούσει για τη χολίνη, μια ένωση που βρίσκεται στις μεμβράνες των κυττάρων μας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη σύνθεση της ακετυλοχολίνης στο σώμα μας. Η έλλειψη χολίνης στο σώμα μας μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα νευρολογικά προβλήματα, ένα εκ των οποίων είναι η μείωση των γνωστικών λειτουργιών. Τα αυγά είναι μια πολύ καλή λύση του προβλήματος αυτού, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε χολίνη.

 

Πηγή: healthyfoodelements.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close