Είσαι κακια, Μαμά! Δεν μου αρέσεις. Θέλω μια καινούρια !

«Είσαι κακή, Μαμά! Δεν μου αρέσεις. Θέλω μια καινούρια μαμά.» Μου φώναξε το 3 χρονο παιδί μου την ώρα που οδηγούσα. Ένιωσα την καρδιά μου να σπάει αλλά εκείνη την στιγμή απλά συνέχιζα να οδηγώ.

Ενώ εκείνο συνέχιζε να φωνάζει αυτές τις άσχημες φράσεις δεν είχα σκεφτεί τι είχα να αντιμετωπίσω για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια.

Όσο έτρεχαν τα δάκρυα στα μαγουλά μου σταμάτησα το αυτοκίνητο στην άκρη και κοίταξα το παιδί μου. Όσο μου έλεγε ότι είμαι κακιά εγώ του είπα πως είμαι κακιά γιατί αυτό μου φέρεται άσχημα. Εντελώς ανώριμο αυτό που είπα, το ξέρω.Ε;

Όλοι μας περνάμε αυτές τις μέρες. Αυτές τις μέρες που δεν είμαι και τόσο περήφανη. Μέρες τις οποίες ξέρω πως θα μπορούσα να τα κάνω όλα καλύτερα. Αυτές οι μέρες συμβαίνουν δυστυχώς αρκετές φορές .

Αυτή την συγκεκριμένη εβδομάδας ο άντρας μου έλειπε, ο καιρός ήταν χάλια και το παιδί μου δεν είχε σχολείο λόγω συνέλευσης των δασκάλων. Δεν ξέρω τι έφταιγε. Ίσως να έφταιγε το ότι είδαμε πολύ τηλεόραση ή το ότι φάγαμε πολλές κοτομπουκιές γιατί βαριομουν να μαγειρέψω.

Συμβαίνουν κι αυτά.

Όμως αυτά δεν με κάνουν κακή μαμά. Ναι το ξέρω πως υπάρχουν στιγμές που θα μπορούσα να τα κάνω όλα καλύτερα. Όμως υπάρχουν και στιγμές που ήμουν καλή μαμά. Απλά είμαι ένας άνθρωπος που περνά και δύσκολες στιγμές.

Το να λέω πως είμαι κακή μαμά θα ήταν σαν να τα παρατάω τόσο εύκολα και δεν προσπαθώ να βελτιώσω τις καταστάσεις.

Μπορεί να άκουσα πολλές φορές φίλες μου να λένε: » Ω, Θεέ μου είμαι τόσο κακή μαμά.«

Όμως ξέρω πως δεν είμαι κακή μητέρα αλλά πως δεν είναι η μέρα μου σήμερα. Απλά ξέρω πως υπάρχουν στιγμές που μπορούσα να τις αλλάξω, απλά επέλεξα να μην το κάνω.

Αύριο θα είναι μια καινούρια μέρα και όλα θα είναι καλύτερα. Και θα είναι.

babyradio.gr

Close