Είσαι μετά τα 30 και αγύμναστή; Ξεκίνα τώρα και δες θεαματικά αποτελέσματα

Αν δεν έχετε συμπεριλάβει μέχρι τα τριάντα σας τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα, είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε. Το γυμναστήριο, μαζί με την κατάλληλη διατροφή, είναι σημαντικά για τη διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Η άσκηση αυξάνει την ενέργεια, καίει θερμίδες και μπορεί να αποτρέψει ή να ελαχιστοποιήσει τις επιπλοκές από χρόνιες παθήσεις.

training

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία  που συνδέονται με την γυμναστική.Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά:

 • Μειωμένος κίνδυνος διαβήτη τύπου 2
 • Μειωμένος κίνδυνος υπέρτασης (ή υψηλής αρτηριακής πίεσης)
 • Μειώνει την υψηλή χοληστερόλη
 • Βελτίωση της ψυχικής υγείας
 • Απώλεια βάρους
 • Καλύτερη ποιότητα του ύπνου
 •  ανακούφιση από το στρες
 • Αυξημένη οστική πυκνότητα
 • Μειωμένος κίνδυνος πρόωρου θανάτου

Μπορεί να χρειαστείτε κάποια ενθάρρυνση, για να κάνετε το πρώτο βήμα. Τι είναι αυτό που θα σας παρακινήσει να προχωρήσετε; Μερικοί λόγοι για τους οποίους , θα ξεκινούσατε την γυμναστική είναι:

 • Ένα θετικό πρότυπο για τα παιδιά
 • Μείωση του κινδύνου ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης ή διαβήτη Τύπου 2
 • Απώλεια βάρους

Ενήλικες 18 έως 64 ετών θα πρέπει να ακολουθούν αυτές τις συστάσεις:

 • Κάνετε τουλάχιστον 2½ ώρες μέτριας έντασης ή 1¼ ώρες  έντονη αεροβική γυμναστική δραστηριότητα την εβδομάδα.
 • Συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα σας ασκήσεις για όλες τις  μυϊκές ομάδες, δύο μέρες την εβδομάδα ή και περισσότερο.
 • Για περισσότερα οφέλη,αυξήστε την μέτρια αερόβια σωματική άσκηση σε πέντε ώρες ή  2½ ώρες  έντονης  αεροβικής φυσικής άσκηση την εβδομάδα.

gym-room-1180062_960_720

Οι υγιείς έγκυες γυναίκες, θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 2 ½ ώρες μέτριας έντασης αερόβια σωματική άσκηση σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Οι γυναίκες που έχουν συνηθίσει την έντονη άσκηση, μπορεί να συνεχίσουν την γυμναστική τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αν συναινεί ο γιατρός τους.

Μετράει το περπάτημα;

Το αργό περπάτημα θεωρείται ελαφριάς έντασης δραστηριότητα.Το γρήγορο περπάτημα είναι ένα παράδειγμα μιας δραστηριότητας μέτριας έντασης και περιλαμβάνει περπάτημα και ομιλία. Με την άσκηση έντονης έντασης, μπορείτε μόνο να πείτε λίγα λόγια χωρίς να πιαστεί η αναπνοή σας. Αρκεί να κάνουμε περιπάτους  των 10 λεπτών κάθε μέρα ολόκληρη την εβδομάδα, ανεξάρτητα από την ένταση, αλλά ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτές τις οδηγίες, ακόμα και αν είμαστε άνω των 65 ετών.

Τέρμα οι δικαιολογίες

Ίσως έχετε ακούσει ότι το να είσαι σε φόρμα είναι σημαντικό, αλλά μπορεί να ήσασταν απασχολημένοι με την καριέρα ή την οικογένεια σας. Αν η σωματική άσκηση δεν αποτελούσε προτεραιότητα μέχρι σήμερα για εσάς,ξεκινήστε την τώρα θέτοντας λογικούς στόχους. Ξεκινήστε με δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και σιγά-σιγά αναπτύξτε την αντοχή σας.

Η ζωή είναι γεμάτη από δικαιολογίες, αλλά η σωματική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής σας. Όντας σε φόρμα θα σας βοηθήσει να μείνετε νέοι εσωτερικά και εξωτερικά και αυτό θα σας κάνει πιο δυνατούς και υγιείς μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Δες εδώ τις καλύτερες ασκήσεις για αρχάριες και θα δείς το σώμα σου να αλλάζει θεαματικά!

amazinghealthyfood

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close