Μια γυναίκα εξομολογείται: «Αν ήμουν ο σύζυγος…»

Είναι τόσα τα πράγματα που περιμένουμε από τους άντρες ή τους συντρόφους μας… Γκρινιάζουμε ίσως πολλές φορές για πράγματα που ενδεχομένως δεν κάνουν σωστά και πιστεύουμε πως εμείς θα τα καταφέρναμε καλύτερα.

Είναι μία γυναίκα που βάζει τον εαυτό της στη θέση του άντρα της, βλέποντας έτσι πόσα λάθη κάνει εκείνη ως μητέρα στην καθημερινότητά της. Μία υπέροχη εξομολόγηση και συνειδητοποίηση μιας γυναίκας, όχι για τα λάθη του άντρα της, αλλά για το πως η πραγματική αγάπη είναι στην προσπάθεια.

Αν ήμουν ο σύζυγος, θα το έκανα σωστό. Θα εξασφάλιζα ότι η γυναίκα μου ήξερε ότι την αγαπώ. Θα τη φιλούσα κάθε πρωί και θα της έφερνα τον καφέ της. Θα ήθελα να την ακούσω όταν διέκοπτε την ανάγνωση μου για να συζητήσουμε όλα τα θέματα στο μυαλό της. Θα την ευχαριστούσα καθημερινά για το έργο της να φροντίζει τα παιδιά μας και θα αναγνώριζα τη διαφορά που κάνει στη ζωή της οικογένειάς μας και στη ζωή των γύρω της. Θα την έκανα να γελάει. Θα την βοηθούσα στο σπίτι με όλες τις δουλειές. Θα της υπενθύμιζα πόσο όμορφη είναι και πόσο τυχερός είμαι εγώ που την έχω. Θα τη φιλούσα για καληνύχτα και θα την ευχαριστούσα για την ημέρα μας.

Δείτε επίσης «Βαρέθηκα να νιώθω κουρασμένη» Η εξομολόγηση μιας μαμάς που συγκλονίζει

Αλλά, δεν είμαι ο σύζυγος. Είμαι η σύζυγος και δεν τα κάνω πάντα όλα σωστά. Προσπαθώ να διασφαλίσω ότι ο σύζυγός μου ξέρει ότι τον αγαπώ, αλλά οι προκλήσεις και τα άγχη της μητρότητας συχνά αποσπούν την προσοχή μου από αυτόν. Από την εξάντληση μου, εγώ συνήθως δεν δίνω προσοχή στο γεγονός ότι ο σύζυγός μου με φιλάει κάθε πρωί, ή ότι μου φέρνει τον καφέ μου. Όταν επιδοκιμάζει το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά μας, συνήθως τον μαλώνω που δεν είπε αυτό ακριβώς που θα ήθελα να ακούσω και με τον τρόπο ή με τον τονο που ήθελα. Συχνά παίρνω τα αστεία του ως μια προσπάθεια να απομακρυνθεί από μια σοβαρή συζήτηση και θυμώνω.
Όταν βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού, θυμώνω γιατί άφησε σε εμένα τα παιδιά και αν δεν βοηθήσει, πάλι θυμώνω. Στη συνέχεια θυμώνω πιο πολύ και φωνάζω – ετσι δεν μπορούμε να μιλήσουμε και να το λύσουμε. Όταν προσπαθεί να μου πει πόσο όμορφη είμαι, θυμώνω γιατί είμαι σίγουρη οτι μου λέει ψέματα. Με φιλάει πριν τον ύπνο και τότε μόνο σκέφτομαι οτι ο γάμος μας δεν πάει καλά….

Δείτε επίσης Όταν σε πρωτοείδα- Η Λένα Γατσή συγκινεί με την εξομολόγησή της για την μικρή της kόρη

Υποθέτω ότι είμαστε τυχεροί που δεν είμαι ο σύζυγος. Υποθέτω ότι είμαστε τυχεροί που είμαι η σύζυγος. Υποθέτω ότι η όμορφη αγριότητα του γάμου και η πραγματική αγάπη είναι στην προσπάθεια. Και όχι μόνο την ελάχιστη, απρόσεκτη προσπάθεια, αλλά την μελετημένη, την σκόπιμη προσπάθεια.

Να είστε ευγνώμονες που έχετε έναν σύζυγο ο οποίος, παρά τα ελαττώματά του, τις ιδιορρυθμίες του, και αυτό που πιστεύετε ότι είναι οι αδυναμίες του, σας αγαπά αρκετά για να σας δει πραγματικά. Αγκαλιάστε τον σύζυγό σας λίγο πιο δυνατά απόψε, και ίσως καταλάβετε πόσο ευγνώμονες είστε γι ‘αυτόν.

Με πληροφορίες από babyradio.gr

Photo via Govastileto.gr

Close