Μήπως ξυπνάτε κάθε βράδυ ιδρωμένοι; Δείτε γιατί...

Το να ξυπνάτε το βράδυ επειδή ζεσταίνεστε και είστε ιδρωμένοι είναι από τα πιο δυσάρεστα συναισθήματα. Ο έντονος ζεστός ιδρώτας μπορεί να διακόψει έναν καλό βραδινό ύπνο και να σας αφήσει υποτονικούς την επόμενη μέρα. Έτσι, το να μάθετε τι μπορεί να προκαλεί τις νυχτερινές εφιδρώσεις σας είναι το πρώτο βήμα για τη θεραπεία τους.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε  μερικές από τις πιο κοινές αιτίες των νυχτερινών εφιδρώσεων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι νυχτερινές εφιδρώσεις σας μπορεί να προκληθούν από τη ζέστη που μπορεί να έχει το δωμάτιό σας, από τα πάρα πολλά σκεπάσματα ή ακόμα και από το στρώμα που διατηρεί τη θερμότητα του σώματος σας. Αν όμως η εφίδρωση δεν προκαλείται από όλα αυτά, δείτε 7 αιτίες που μπορεί να προκαλούν τις νυχτερινές εφιδρώσεις.

Δείτε ακόμη: Το κόλπο για να μην ιδρώνεις στο εσωτερικό των μηρών σου όταν έχει ζέστη

1. Η εμμηνόπαυση

Οι νυχτερινές εφιδρώσεις μπορεί να είναι αποτέλεσμα βραδινών εξάψεων. Το MedicineNet εξηγεί ότι οι γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης συχνά βιώνουν εξάψεις, οι οποίες μπορεί να συμβαίνουν μέσα στη μέση της νύχτας, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε ιδρωμένες.

2. Φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να σας προκαλέσουν εφίδρωση . Το WebMD εξηγεί ότι ορισμένα αντικαταθλιπτικά, ψυχιατρικά φάρμακα, ακόμη και η ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσουν νυχτερινές εφιδρώσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε για να δείτε αν θα μπορούσαν να προκαλέσουν νυχτερινή εφίδρωση.

Δείτε ακόμη: Η έλλειψη της βιταμίνης Β και του σιδήρου μπορεί να προκαλέσει άγχος και κρίσεις πανικού!

3. Καρκίνος

Η νυχτερινή εφίδρωση μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα του καρκίνου όπως του λεμφώματος. Το WebMD εξηγεί οτι άλλα συμπτώματα που συνοδεύουν συνήθως τον καρκίνο και προκαλούν νυχτερινές εφιδρώσεις είναι η ανεξήγητη απώλεια βάρους και ο πυρετός.

4. Μόλυνση

Το MedicineNet αναφέρει οτι μια μόλυνση όπως η φυματίωση, το απόστημα, η ενδοκαρδίτιδα (φλεγμονή καρδιακών βαλβίδων) ή η οστεομυελίτιδα (φλεγμονή στα οστά) μπορεί να προκαλέσουν νυχτερινές εφιδρώσεις. Άλλες σοβαρές λοιμώξεις, όπως είναι το AIDS, μπορεί επίσης να προκαλέσουν νυχτερινές εφιδρώσεις.

Άλλες σοβαρές λοιμώξεις, όπως είναι το AIDS, μπορεί επίσης να προκαλέσουν νυχτερινές εφιδρώσεις.

5. Άγχος

Το στρες και το άγχος μπορεί να κάνουν το σώμα σας να ιδρώνει κατα την διάρκεια της νύχτας. Η Mayo Clinic αναφέρει οτι άλλα συμπτώματα του άγχους περιλαμβάνουν νευρικότητα, ένταση και προβλήματα ύπνου.

6. Οι διαταραχές του ύπνου

Η Καταστροφική άπνοια ύπνου ή άλλη διαταραχή του ύπνου μπορεί να προκαλέσουν νυχτερινές εφιδρώσεις. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να συνοδεύουν τη καταστροφική διαταραχή του ύπνου περιλαμβάνουν το απότομο ξύπνημα, το λαχάνιασμα ή την αίσθηση πνιγμού, την ημερήσια υπνηλία και την υψηλή αρτηριακή πίεση, μεταξύ άλλων.

Δείτε ακόμη: Δείτε γιατί είναι σημαντικός για την υγειά μας ο μεσημεριανός ύπνος

7. Η υπογλυκαιμία

Τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσουν εφίδρωση. Τα άτομα με διαβήτη μπορεί να εμφανίσουν νυχτερινές εφιδρώσεις λόγω υπογλυκαιμίας τη νύχτα.

Πηγή: remedydaily.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close