Προβιοτικά: Τι είναι και πως να παίρνετε περισσότερα ;

 

Αυτή η νέα σημαντική τάση της υγείας γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή. Αυτό συμβαίνει γιατί τα προβιοτικά  στην πραγματικότητα, είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Σύμφωνα με το  Harvard , ορισμένα είδη ζωντανών βακτηρίων που ονομάζονται προβιοτικά, όταν καταναλώνονται, μπορεί να ενεργούν ώς θεραπεία και να προλαμβάνουν ορισμένες ασθένειες. Πιο συχνά συνιστάται για την καταπολέμηση του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου και του κόλπου καθώς και για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην καθυστέρηση της ανάπτυξης αλλεργιών στα παιδιά και γενικότερα να υποστηρίξουν τη συνολική υγεία του γαστρεντερικού.

Δείτε ακόμη:10 προβλήματα υγείας που μας λέει ο καθρέφτη μας!

Tα προβιοτικά εργάζονται στην βοήθεια της εξισορρόπησης των «καλών» και «κακών» βακτηρίων του εντέρου και διατηρούν την ομαλή λειτουργία.

Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε αυτά τα σημαντικά βακτήρια στη διατροφή σας;

Εκτός και αν αντιμετωπίζετε χρόνιες παθήσεις όπως η φλεγμονώδη νόσο του εντέρου ή πάσχετε από διάρροια η οποία οφείλεται σε λοίμωξη ή αντιβιοτικό, και ο γιατρός ,σας έχει συνταγογραφήσει ή συστήσει  κάποιο προβιοτικό σε μορφή χαπιού, μπορείτε να πάρετε τα προβιοτικά και μέσω της διατροφής.

Δείτε ακόμη:Τα συγκλονιστικά οφέλη που έχει το μαλλί του καλαμποκιού για την υγεία. 

Η Ένωση Διατροφής παρατηρεί ότι το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες πηγές  προβιοτικών. Πολλά, αλλά όχι όλα, τα γιαούρτια περιέχουν προβιοτικά. Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε τη μάρκα που αγοράζετε προκειμένου να περιέχει ενεργές ή ζωντανές καλλιέργειες. 

Μια άλλη πηγή των προβιοτικών που κερδίζει έδαφος είναι το ζυμωμένο γάλα δημοφιλές σε όλη την περιοχή του Καυκάσου το οποίο είναι γνωστό ως κεφίρ. Σύμφωνα με την Ένωση Διατροφής , το κεφίρ είναι ακόμα καλύτερη πηγή  προβιοτικών από ό, τι είναι το γιαούρτι.Δείτε εδώ πως να το φτιάξετε

Δείτε ακόμη:Οι 10 πιο βασικοί κανόνες υγείας για το παιδί

Μπορείτε επίσης να πάρετε τα προβιοτικά μέσω  της ζύμωσης τροφίμων όπως το λάχανο τουρσί και το kimchi (τόσο από λάχανο), καθώς και miso, tempeh (και τα δύο έχουν υποστεί ζύμωση σόγιας),το kombucha (που έχει υποστεί ζύμωση από τσάι), και οι πίκλες (που έχουν υποστεί ζύμωση από τα αγγούρια). Έτσι, δεν έχει σημασία ποια κουζίνα προτιμάτε, με αυτούς τους τρόπους τα προβιοτικά είναι εύκολο να συμπεριληφθούν στην καθημερινή διατροφή σας.

Πηγή:remedydaily

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close