Τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου που πρέπει να γνωρίζουν ιδιαίτερα οι γυναίκες!

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μια κυκλοφορική διαταραχή στον εγκέφαλο που προκαλεί βλάβη στα κύτταρα  καθώς η πληγείσα περιοχή δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο, προτρέποντας τον κυτταρικό θάνατο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, όπως η παράλυση ή προβλήματα στην ομιλία.

Κάθε χρόνο, περίπου 800.000 Αμερικανοί παιρνούν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα τρία τέταρτα αυτών είναι άνω των 65 ετών. Αλλά αυτό μπορεί επίσης να συμβεί και σε νεότερους ανθρώπους. Οι γυναίκες υποφέρουν από εγκεφαλικά επεισόδια συχνότερα από τους άνδρες και τα αποτελέσματα είναι συχνά θανατηφόρα. Γι ‘αυτό και η έγκαιρη διάγνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Δείτε ακόμη: Προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το σώμα μας ένα μήνα πριν το εγκεφαλικό

Τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου:

Υπάρχουν αρκετά προειδοποιητικά σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι τα συμπτώματα μπορεί να είναι διαφορετικά για τις γυναίκες από οτι στους άνδρες. Από τη μία πλευρά υπάρχουν τα κλασικά συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου που είναι η ίδια και για τα δύο φύλα. Αυτά περιλαμβάνουν ζάλη, θολή όραση, προβλήματα λόγου και μνήμης, και το μούδιασμα και τη παράλυση στη μία πλευρά του σώματος.

Δείτε ακόμη: Ποτέ μην αγνοείτε το πόνο στα κάτω άκρα! Μπορεί να είναι θανατηφόρος

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και συγκεκριμένα συμπτώματα που εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες, αλλά δεν αναγνωρίζονται πάντα ως σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά, ή που είναι στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους, ή που έχουν μόλις γεννήσει έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αυτά είναι:

  • Λόξυγγας
  • Λιποθυμία
  • Πόνος
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Ψευδαισθήσεις
  • Ναυτία
  • Κρίσεις
  • Αλλαγές της προσωπικότητας

Φυσικά παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικά επεισόδια, είναι και η παχυσαρκία ή το κάπνισμα, και για τις γυναίκες και για τους άντρες. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά, ή που είναι στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους, ή που έχουν μόλις γεννήσει έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Δείτε ακόμη: Εγκεφαλικό επεισόδιο: 6 κοινά σημάδια που σας προειδοποιούν

Τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου που πρέπει να γνωρίζουν ιδιαίτερα οι γυναίκες!

Εάν παρατηρήσετε  τα συμπτώματα τοτ εγκεφαλικού επεισοδίου είτε στον εαυτό σας ή σε άλλο πρόσωπο, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή να επισκεφθείτε ένα νοσοκομείο. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, κάθε λεπτό μετράει!!

 

Πηγή: olipbeauty.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close