Πότε πέφτει το Πάσχα 2024

Πότε πέφτει το Πάσχα για το 2024; Η ημερομηνία που θα πέσει φέτος το Πάσχα. Το Χριστιανικό Πάσχα είναι κινητή γιορτή και γιορτάζεται κάθε χρόνο διαφορετική ημερομηνία.

Ποια Κυριακή θα γιορταστεί φέτος; Δείτε παρακάτω: 

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Πάσχα είναι κινητή γιορτή, αλλά αλήθεια γνωρίζουμε πότε γιορτάζεται κάθε χρόνο; Η απάντηση στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί…

Πασχαλινά αυγά: Πόσο διαρκούν εκτός ψυγείου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δείτε ακόμη Πότε είναι η Μεγάλη Εβδομάδα το 2024

Το Ορθόδοξο Πάσχα συμβολίζει την ανάσταση του Χριστού. Πρόκειται για μία από τις πιο μεγάλες γιορτές του Χριστιανισμού. Όπως είναι γνωστό, το Πάσχα δεν γιορτάζεται την ίδια ημερομηνία κάθε χρόνο. Δηλαδή είναι κινητή γιορτή. Παρακάτω μπορείς να δεις πότε πέφτει το Πάσχα το 2024 και να μάθεις σημαντικές πληροφορίες για τη γιορτή αυτή.

Τι είναι το Πάσχα

Το Πάσχα πήρε το όνομα του από την εβραϊκή λέξη pesach (πεσάχ) που σημαίνει πέρασμα και συμβολίζει το πέρασμα των Εβραίων από την δουλεία των Αιγυπτίων στην ελευθερία. Στο Χριστιανισμό θεωρείται ότι συμβολίζει το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή μέσω της Ανάστασης του Χριστού.

Σας ράγισαν τα Πασχαλινά αυγά; Δείτε το σούπερ κόλπο που θα διορθώσει το πρόβλημα

Δείτε ακόμη Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2023: Πότε θα γίνει η πληρωμή του;

Το Χριστιανικό Πάσχα είναι κινητή γιορτή και γιορτάζεται κάθε χρόνο την Κυριακή μετά την πρώτη ανοιξιάτικη πανσέληνο δηλαδή την πανσέληνο που σχηματίζεται μετά την εαρινή ισημερία που λαμβάνει χώρα στις 21 Μαρτίου.

Αυτό συμβαίνει για να μην συμπέσει ποτέ με το εβραϊκό Πάσχα. Το Χριστιανικό ορθόδοξο Πάσχα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εορτές στην Ελλάδα (μαζί με τα Χριστούγεννα). Πλήθος πιστών συγκεντρώνεται σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για να προσκυνήσει ολόκληρη τη μεγάλη εβδομάδα.

Πότε πέφτει το Πάσχα

Aς δούμε τις ημερομηνίες ενδεικτικά παρακάτω:

» Πάσχα 2024: Κυριακή 5 Μαΐου

» Πάσχα 2025: Κυριακή 20 Απριλίου

Η πεθερά μου ξεσήκωσε το παιδί να κάνει Πάσχα μαζί της χωρίς να με ρωτήσει

Δείτε ακόμη Πότε ξεκινά η Νηστεία Χριστουγέννων για το 2023

» Πάσχα 2026: Κυριακή 12 Απριλίου

Επομένως την επόμενη φορά που θα θέλετε να μάθετε πότε πέφτει το Πάσχα έχετε δύο επιλογές: μπορείτε να ξεθάψετε το παλιό τηλεσκόπιο του παππού και να βγάλετε τον αστρονόμο που κρύβετε μέσα σας ή απλά μπορείτε να μπείτε στο coolweb.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ορθόδοξο Πάσχα πέφτει σε διαφορετική ημερομηνία με το Καθολικό Πάσχα. Επίσης υπάρχουν διαφορές και στα κατά τόπους έθιμα.

Close