40 ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με υλικά από την φύση

40 ιδέες για  χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φυσικά υλικά. Μοναδικές χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης χρησιμοποιώντας υλικά από την φύση!

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά και όλοι μας μετράμε αντίστροφα. Θα στολίσουμε το σπίτι μας με γιρλάντες, φωτάκια led, χρωματιστά στολίδια, κουκουνάρια, ξύλα κανέλας, χριστουγεννιάτικες κάλτσες και άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και στολίδια.

Θα φτιάξουμε μία ζεστή σοκολάτα, θα κάτσουμε δίπλα στο αναμμένο τζάκι ή θα χουχουλιάσουμε με μία ζεστή κουβέρτα στον καναπέ και θα ακούμε στο Youtube το Feliz Navidad. Ωραία εικόνα ε; Πόσο μάλλον όταν για να στολίσουμε το σπίτι μας χρησιμοποιήσαμε μόνο φυσικά υλικά με λίγα χρήματα και πολύ φαντασία.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Οι τάσεις για το 2021-2022 – Χρώματα και ιδέες

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι όμορφος και αποτελεί μία διασκεδαστική διαδικασία. Παρόλα αυτά τα χρήματα που απαιτούνται για να τον πετύχουμε δεν είναι και τόσο διασκεδαστικά. Μπορείτε όμως να φέρετε το γιορτινό κλίμα φέτος τα Χριστούγεννα στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υλικά.

Κλαδιά ελάτου, κουκουνάρια από την γη, μήλα, κεράκια ρεσό, λουλούδια του κήπου μας και άλλα φυσικά υλικά είναι σε θέση να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στεφάνια, χριστουγεννιάτικες γιρλάντες για το τζάκι, την σκάλα ή τους τοίχους μας, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά κεριά, στολίδια για το δέντρο και άλλα. Διαβάστε παρακάτω: 

Χρυσά κουκουνάρια σε πιατέλα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αν θέλεις να απογειώσεις την διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και όχι μόνο τότε μπορείς να το πετύχεις με τα πιο φυσικά και φθηνά υλικά. Μάζεψε κουκουνάρια από τον κήπο ή τον δρόμο, καθάρισέ τα με άφθονο νερό, άστα να στεγνώσουν και ψέκασέ τα με χρυσό σπρέι. Τοποθέτησέ τα σε μία πιατέλα και βουαλά!

40 ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φυσικά υλικά

Minimal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κλαδιά δέντρου

Μπορεί τα δικά μας Χριστούγεννα να έχουν την υπερβολή τους, όμως υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την minimal διακόσμηση ακόμη και τα Χριστούγεννα κι εμείς, είμαστε μαζί τους. Μπορείς λοιπόν να βρεις κλαδιά στον κήπο ή στον δρόμο, χωρίς φύλλα σε καλή κατάσταση.

Στην συνέχεια τα πλένεις σε άφθονο νερό, τα αφήνεις να στεγνώσουν και τέλος τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο στο δάπεδο. Στόλισέ τα με λίγα και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα στολίδια και έχεις το πιο minimal, μοντέρνο και οικονομικό χριστουγεννιάτικο δέντρο από φυσικά υλικά.

minimal-χριστουγεννιάτικη διακόσμηση-από-φυσικά-υλικά-ιδέες-

Κηροπήγια για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν από φύλλα ελάτου και ξύλα κανέλας

Αν βρίσκεσαι σε ορεινή τοποθεσία της Ελλάδος τότε σίγουρα τα έλατα δίπλα σου είναι άφθονα. Μπορείς λοιπόν να συγκεντρώσεις μερικά φύλλα ελάτου και να τα τοποθετήσεις σε ένα μακρόστενο ξύλινο κατασκεύασμα για κεριά ή σε μία πιατέλα της αρεσκείας σου.

Απογείωσε την διακόσμηση με ξύλα κανέλας που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας, ίσως μερικά αποξηραμένα φρούτα ή κουκουνάρια και φυσικά τα αγαπημένα σου αρωματικά κεριά. Μία ρομαντική και άκρως χριστουγεννιάτικη ιδέα διακόσμησης.

Δείτε ακόμη Μαγικές ιδέες για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του μπαλκονιού σας

Χριστούγεννα 2021-κηροπήγια-από-ξύλα κανέλας-κεριά-και-κουκουνάρια-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από κλαδιά και φυτά

Μπορείς να φτιάξεις μέχρι και το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο στεφάνι χρησιμοποιώντας υλικά αποκλειστικά από την φύση. Βρες μακριά και μεγάλα ευλύγιστα κλαδιά και λύγισέ τα για να σχηματίσεις κύκλο. Καλό θα ήταν να έχεις αρκετά σε περίπτωση που μερικά σπάσουν ή για να κάνεις το στεφάνι σου να δείχνει πιο πλούσιο.

Δείτε ακόμη Ιδεες για χριστουγεννιατικη διακοσμηση με κουκουναρια!

Δέσε τα κλαδιά μεταξύ τους με σύρμα και το κάτω μέρος του στεφανιού διακόσμησέ το με λουλούδια από τον κήπο σου. Μπορείς να βάλεις κόκκινα λουλούδια που παραπέμπουν στα Χριστούγεννα και πράσινα φύλλα της επιλογής σου δημιουργώντας όμορφες αντιθέσεις.

Μπορείς να τα στολίσεις και με κουκουνάρια, γκι ή ό,τι σου αρέσει και φυσικά για να τα κολλήσει στο στεφάνι όλα αυτά θα χρησιμοποιήσεις ισχυρή κόλλα για κατασκευές και σύρμα για απόλυτη σταθερότητα.

χριστουγεννιάτικα στεφάνια-από-κλαδιά-και-φύλλα-δέντρων-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο από φόρμα για μάφινς, κουκουνάρια και καρύδια

Την παλιά σου φόρμα για μάφινς μην την πετάς. Τοποθέτησε μέσα στις θήκες κεράκια ρεσό, καρύδια με τα τσόφλια τους, κουκουνάρια, φύλλα ελάτου, γκι και άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και απογείωσε την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σου.

χριστουγεννιάτικα κηροπήγια-από-φόρμα για μάφινς-κουκουνάρια-ρεσό-και-φύλλα ελάτου-

Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες από αποξηραμένα πορτοκάλια

Μπορείς επίσης να αγοράσεις μερικά πορτοκάλια και να τα κόψεις σε λεπτές φέτες. Ψήσε τα πορτοκάλια στην λαδόκολλα, στις αντιστάσεις, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να αποξηραθούν. Στην συνέχεια πάρε έναν σπάγκο και κόλλησε με ισχυρή κόλλα για κατασκευές τα πορτοκάλια. Έτοιμη η γιρλάντα σου!

Χριστούγεννα 2021 : Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες

χριστουγεννιάτικες γιρλάντες-από-αποξηραμένα-πορτοκάλια-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικος δίσκος από πορτοκάλια και καρύδια

Πολλές φορές δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να απογειώσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου ή το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν σου. Πάρε μερικά πορτοκάλια, φτιάξε σχέδια της αρεσκείας σου στη φλούδα με ένα μαχαίρι και κάρφωσε πάνω στα πορτοκάλια καρφιά γαρίφαλου.

Τοποθέτησε τα στον δίσκο με κλαδιά ελάτου και καρύδια και έχεις στο Π και Φ ένα χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό που θα απογειώσει την διακόσμηση του τραπεζιού αλλά θα προσφέρει και υπέροχο άρωμα στον χώρο.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Οι τάσεις για το 2021-2022 – Χρώματα και ιδέες

Χριστούγεννα 2021-χριστουγεννιάτικος-δίσκος-από-πορτοκάλια-και-καρύδια-

Δείτε ακόμα 5 τέλειες ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με καλαμάκια, μια κρεμάστρα και άλλα υλικά που όλες έχετε στο σπίτι σας!

χριστουγεννιάτικο-τραπέζι-με-υλικά-από-την-φύση-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πάνω από το τζάκι

Όποιος έχει τζάκι δεν το αφήνει ποτέ χωρίς χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μπορείς λοιπόν να τοποθετήσεις πάνω από το τζάκι σου κλαδιά ελάτου και να κρεμάσεις και τις αγαπημένες σου χριστουγεννιάτικες κάλτσες. Η παρακάτω εικόνα ανήκει στην σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που και φέτος παραμένει στις τάσεις.

diy χριστουγεννιάτικη-διακόσμηση-στο-τζάκι-

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με αποξηραμένα τριαντάφυλλα και πορτοκάλια

Πόσο πανέμορφο είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας κάθε χρόνο ε; Φέτος λέμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, αποκλειστικά με φυσικά υλικά. Στόλισε τα κλαδιά του δέντρου με λουλούδια από τον κήπο σου, αποξηραμένα ή και μη τριαντάφυλλα, αποξηραμένα πορτοκάλια και άλλα.

χριστουγεννιάτικο δέντρο-με-αποξηραμένα πορτοκάλια-και-λουλούδια-ιδέες-για-χριστουγεννιάτικη διακόσμηση-με-υλικά-από-την-φύση-

Γιρλάντες από κουκουνάρια και αποξηραμένα πορτοκάλια

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολη η παρακάτω κατασκευή όμως δεν είναι. Στην ουσία ανοίγεις μία μικρή τρύπα στην φλούδα του πορτοκαλιού έτσι ώστε να χωρέσει ο σπάγκος και στην συνέχεια δένεις το πορτοκάλι σε αυτόν.

Ακολουθείς την ίδια διαδικασία με τα κουκουνάρια μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς ένα εργαλείο αιχμηρό γιατί το τσόφλι του κουκουναριού είναι φυσικά σκληρότερο. Μπορείς επίσης να επιλέξεις κουκουνάρια με μικρό κοτσάνι στην κορυφή έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ανοίγεις τρύπες και να δέσεις τον σπάγκο από το κοτσανάκι τους.

Παίξε με τα μήκη του σπάγκου και δέσε όλα τα διακοσμητικά σου σε έναν οριζόντιο σπάγκο που θα έχεις κρεμάσει στην αγαπημένη γωνία του σπιτιού σου.

χριστουγεννιάτικες γιρλάντες-από-κουκουνάρια-και-πορτοκάλια-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο τζάκι από φυσικά υλικά

Μπορεί να θέλεις να στολίσεις το τζάκι σου με φυσικά υλικά αλλά να μην έχει πρόσβαση σε έλατα. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Βρες το δέντρο με τα αγαπημένα σου φύλλα και πάρ’ του μερικά κλαδιά. Στην συνέχεια διακόσμησε το τζάκι σου, μόνο πρόσεξε μην έρθουν τα κλαδιά σε επαφή με τη φωτιά.

χριστουγεννιάτικος στολισμός-στο-τζάκι-με-υλικά-από-την-φύση-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από φυσικά υλικά στον χριστουγεννιάτικο μπουφέ

Τα Χριστούγεννα ακόμη και ο στολισμός του τραπεζιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μπορείς λοιπόν να διακοσμήσεις τα πιάτα του χριστουγεννιάτικου μπουφέ με μικρά κλαδιά από έλατο και να τα δέσεις με σπάγκο. Πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιδέα με τα λιγότερα χρήματα.

χριστουγεννιάτικο τραπέζι-ιδέες-διακόσμησης-diy-χριστουγεννιάτικα στολίδια-

Χριστουγεννιάτικο ρεσό με γρασίδι

Κι όμως με μερικά διακοσμητικές μπαλίτσες για ρεσό, ένα κεράκι, ένα μικρό γυάλινο βάζο και λίγο γρασίδι μπορείτε να φτιάξετε το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο φαναράκι.

χριστουγεννιάτικο-ρεσό-από-γρασίδι-ιδέες-διακόσμησης-χριστουγεννιάτικου-τραπεζιού-2021-

Χριστούγεννα-ιδέες διακόσμησης-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κήπου με κλαδιά και φαναράκια

Και ο κήπος μας πρέπει να μπει στο κλίμα της εποχής. Έτσι μπορείς να βάλεις μερικά ξερά κλαδιά σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Διακόσμησε τα κλαριά με μικρά φαναράκια με ρεσό και βάλε επιπλέον ρεσό, κουκουνάρια ή ό,τι σου αρέσει αραδιασμένα γύρω από το βάζο, όπως βλέπεις στην παρακάτω εικόνα.

Χριστουγεννιάτικα κηροπήγια 2021 : Ιδέες για συνθέσεις με κεριά

χριστουγεννιάτικος-στολισμός-στον-κήπο-χριστουγεννιάτικος-στολισμός-στο-τζάκι-χριστουγεννιάτικος-στολισμός-στο-τζάκι-

Χριστουγεννιάτικα κεριά με φύλλα ελιάς

Μπορεί να μην συναντάμε πολύ συχνά έλατα όμως στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας θα συναντήσουμε σίγουρα αρκετές ελιές. Μάζεψε φύλλα από το έδαφος, πλύνε τα καλά σε τρεχούμενο νερό και στην συνέχεια κόλλησέ τα με κόλλα για κατασκευές γύρω από λευκά κεριά. Μία λευκή κορδέλα θα απογειώσει το αποτέλεσμα. Ελληνικά Χριστούγεννα…

χριστουγεννιάτικα-κεριά-από-φύλλα-ελιάς-

Γκρι μέσα σε γυάλινα μπουκάλια

Έχεις μπουκάλια μπύρας ή μπουκάλια που δεν χρειάζεσαι; Μπορείς να τα διακοσμήσεις με γκι ή με άλλα λουλούδια που παραπέμπουν σε Χριστούγεννα και τα έχεις σε αφθονία στον κήπο ή στον δρόμο. Μία χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που συνδυάζει το diy και την μαγεία της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με υλικά από την φύση.

Tips: Αν δεν έχεις λουλούδια που παραπέμπουν σε Χριστούγεννα μερικά φωτάκια led κεριά ή άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά θα βοηθήσουν το παρακάτω χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό να γίνει πιο…χριστουγεννιάτικο.

χριστουγεννιάτικος-στολισμός-ιδέες-χριστουγεννιάτικο-στεφάνι-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με λουλούδια και κορμούς δέντρων

Μάζεψε τα αγαπημένα σου λουλούδια και τοποθέτησέ τα σε ένα γυάλινο βάζο. Μπορείς να διακοσμήσεις το γυάλινο βάζο με μία κορδέλα της αρεσκείας σου ή αν θέλεις να μοιάζει με αυτό της φωτογραφίας να κολλήσεις ψάθινα υφάσματα με κόλλα για κατασκευές. Στην συνέχεια τοποθέτησε το κερί πάνω σε έναν κορμό δέντρου.

χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-φυσικά υλικά-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού με φύλλα πεύκου

Επειδή όλη μου την ζωή την έζησα στην Χαλκίδα τα πεύκα ήταν πάντα άφθονα. Έτσι όταν είδα αυτήν την φωτογραφία δε θα μπορούσα να μην την μοιραστώ και μαζί σας. Και με φύλλα πεύκου μπορείτε να πετύχετε το τέλειο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

ιδέες-χριστουγεννιάτικου-στολισμού-στο-τραπέζι-ιδέες-χριστουγεννιάτικου-στολισμού-στο-τραπέζι-ιδέες-χριστουγεννιάτικου-στολισμού-στο-χολ-ιδέες-χριστουγεννιάτικου-στολισμού-στην-κρεβατοκάμαρα-ιδέες-χριστουγεννιάτικου-στολισμού-με-υλικά-από-την-φύση-diy-ιδέες-χριστουγεννιάτικου-στολισμού-με-υλικά-από-την-φύση-diy-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με υλικά από την φύση στην κουζίνα

Στην κουζίνα περνάμε ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας οπότε είναι πολύ σημαντικό να την διακοσμήσουμε όμορφα. Μία μεγάλη σειρά από κλαδιά ελάτου αρκούν για να φτιάξετε μία οικονομική και πανεύκολη γιρλάντα για το παράθυρο της κουζίνας.

χριστουγεννιάτικη-γιρλάντα-στη-κουζίνα-χριστουγεννιάτικο-στεφάνι-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στην σκάλα του σπιτιού

Φυσικές γιρλάντες από έλατα, κορδέλες στα χρώματα της αρεσκείας σας, φωτάκια led, χριστουγεννιάτικες κάλτσες κι άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια και η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σκάλας είναι εδώ!

χριστουγεννιάτικη-γιρλάντα-και-χριστουγεννιάτικα στολίδια-στη-σκάλα-χριστουγεννιάτικος-στολισμός-ιδέες-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-από-πορτοκάλια-

Χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο από μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα και σήμερα θα δούμε πως μπορούμε μερικά μήλα εκτός από πεντανόστιμα να γίνουν και εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Απλά τοποθετήστε κεράκια ρεσό, μήλα, ξύλα κανέλας και φύλλα λεμονιάς ή ό,τι άλλο είδος φύλλου έχετε στον κήπο σας και έχετε αμέσως ένα υπέροχο κηροπήγιο.

χριστουγεννιάτικο-κηροπήγιο-με-μήλα-ιδέες-χριστουγεννιάτικης-διακόσμησης-

Χριστουγεννιάτικη πιατέλα με ρόδι και καρύδια

Η συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη πιατέλα εκτός από πανέμορφη είναι και πρακτική, αφού μπορείς να την τοποθετήσεις στο τραπέζι σου τα Χριστούγεννα και να την βγάλεις μετά την Πρωτοχρονιά. Όπως και να ‘χει, μερικά ρόδια και λίγα καρύδια με τα τσόφλια τους είναι αρκετά για ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό.

ιδέες-χριστουγεννιάτικης-διακόσμησης-ιδέες-χριστουγεννιάτικης-διακόσμησης-

All photos via: Pinterest

Δείτε εδώ τα πάντα για τη Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση με ένα κλικ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close