Συνταγή

Πριν λίγες μέρες σας δείξαμε έναν μοναδικό πανεύκολο τρόπο να φτιάξετε τα δικά σας γλυκά φαναράκια από μπισκότα για τα Χριστούγεννα! Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τα Charcuterie Chalet! Είναι στην πραγματικότητα αλμυρά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με αλλαντικά, λαχανικά και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!

Αυτά τα χριστουγεννιάτικα αλμυρά σπιτάκια είμαστε σίγουροι ότι θα κλέψουν την παράσταση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Επίσης μπορούν να γίνουν ένας πολύ νόστιμος μεζές για το ποτό μας και όχι μόνο! Τα αλμυρά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια μπορούν να απογειώσουν το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ του τραπεζιού σας.

Δείτε ακόμα Μπισκοτένια Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από πτι μπερ

Τα Charcuterie Chalet είναι σπιτάκια γαλλικής προέλευσης που είναι φτιαγμένα από αλλαντικά! Είναι μία συνταγή που στην Γαλλία ακολουθούν πολύ τακτικά. Αυτό θα δοκιμάσουμε φέτος!

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε την διαδικασία για να τα φτιάξετε και θα σας δείξουμε και μερικές επιπλέον ιδέες για αλμυρά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Ακολουθήστε την διαδικασία και αφήστε την φαντασία σας και τις αγαπημένες σας γεύσεις να κάνουν όλα τα υπόλοιπα. Διαβάστε παρακάτω:

Στην αρχή παίρνουμε τα κράκερ και τους δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε για να φτιάξουμε το σπιτάκι μας. Φτιάχνουμε τους τοίχους του σπιτιού και την σκεπή. Κολλάμε τα κράκερ με τυρί κρέμα. Στην συνέχεια κολλάμε πάνω στα κράκερ το τσένταρ για να δημιουργήσουμε νόστιμους τοίχους.

Για την σκεπή κολλάμε τα πεπερόνι μας. Φτιάχνουμε παράθυρα από πρέτσελ και καμινάδα από καρότο. Κολλάμε όλα τα υλικά μεταξύ τους με το τυρί κρέμα. Αν θέλετε να δείτε επιπλέον καλούπια για χριστουγεννιάτικα σπιτάκια μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ 

Charcuterie Chalet:Βάση για Αλμυρά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια συνταγή

Photo via: Pinterest

Το καλό με αυτήν την συνταγή είναι ότι αν εξαιρέστε τα κράκερ και το τυρί κρέμα όλα τα υπόλοιπα υλικά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε καθώς θέλετε. Μπορείτε να φτιάξετε παράθυρα από αγγούρι ή να φτιάξετε την καμινάδα από σέλινο και το καρότο να το αφήσετε για τον “κήπο” του σπιτιού.

Εμείς σας αναφέραμε ενδεικτικά κάποια υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όμως το πως θα τα χρησιμοποιήσετε είναι στο δικό σας χέρι. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε όποια υλικά επιθυμείτε. Παρακάτω θα δούμε μερικές επιπλέον ιδέες για αλμυρά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Charcuterie Chalet: Αλμυρά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με αλλαντικά συνταγή

Photo via: foozine.com

Αν δεν σας αρέσουν τα κράκερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κριτσίνια τα οποία θα τα κολλήσετε μεταξύ τους για να φτιάξετε τα τοιχώματα του σπιτιού σας. Τα αγαπημένα σας αλλαντικά μπορούν να γίνουν σκεπή. Μπέικον, πεπερόνι, μορταδέλα!

Μια φέτα κίτρινου τυριού για πόρτα και ξηροί καρποί για στολίδια του σπιτιού! Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει!

Charcuterie Chalet: Αλμυρά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με αλλαντικά συνταγή

Photo via: picuki.com

Μπρόκολα για δεντράκια έξω από το σπίτι και ένα κράκερ για καμινάδα είναι μία μοναδική λύση για το σπίτι σας. Επίσης μπορείτε να “βάψετε” τα κράκερ που έχετε φτιάξει για τοίχους, με τυρί κρέμα και να κολλήσετε πάνω του, λουκάνικα για ξύλα και ό,τι άλλο αγαπάτε για στεφάνια, παράθυρα.

Charcuterie Chalet: Αλμυρά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με αλλαντικά και τυριά συνταγή

Photo via: msn.com

Κι αν έχετε αδυναμία στα αλλαντικά τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα αλμυρό χριστουγεννιάτικο σπιτάκι αποκλειστικά με αλλαντικά. Μπέικον για τους τοίχους τα οποία τα έχουμε κολλήσει με τυρί κρέμα. Πεπερόνι ή όποιο άλλο αλλαντικό αγαπάμε για την σκεπή, μορταδέλα για παράθυρα. Είναι μόνο μερικές ιδέες!

Charcuterie Chalet: Αλμυρά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με αλλαντικά συνταγή

Photo via: Pinterest

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλος της μεγάλης μας παρέας στην ομάδα Συνταγες για παιδια & more

Θα μοιράζεστε μαζί μας τις δικές σας συνταγές και θα μαθαίνετε για νέες συνταγές και νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο!

Close