Αφράτα μπισκότα με φουντούκι και γλάσο λεμονιού

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας με γλάσο λεμονιού και φουντούκια!  Σοκολατένια μπισκότα πολύ αφράτα για να φτιάξετε τα φετινά Χριστούγεννα

Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκάκι για να το απολαύσουμε εμείς και όσοι αγαπάμε. Σε όλους αρέσει η σοκολάτα και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ ταιριάζει με το λεμόνι!

Δείτε ακόμα τις Χιονούλες σε σχήμα χιονάνθρωπου – Χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Υπέροχα λοιπόν Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα με γλάσο λεμονιού που θα σας συναρπάσουν. Δε θα μπορέσετε να σταματήσετε στο ένα και αυτό σας το υποσχόμαστε! Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή, οπότε δε θα δυσκολευτείτε να τα φτιάξετε. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας με γλάσο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη, περίπου μία κούπα από το αλεύρι μας και ανακατεύουμε λίγο με ένα σύρμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το σπορέλαιο, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, την βανίλια, το αλάτι και το κακάο και ανακατεύουμε λίγο. Στην συνέχεια βάζουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομογενή.

Προσθέτουμε λίγο αλεύρι στο μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας και ανακατεύουμε και πάλι. Το αλεύρι που θα προσθέσουμε είναι περίπου 7 κουταλιές της σούπας. Αφού το μείγμα μας γίνει λίγο πιο παχύρρευστο, βάζουμε και τα φουντούκια.

Στην συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ωραία σφιχτή ζύμη. Ξεκινάμε να πλάθουμε με τα χέρια μας την ζύμη και αφού είναι έτοιμη την μεταφέρουμε στον πάγκο. Αλευρώνουμε τον πάγκο, βάζουμε την ζύμη πάνω στο αλευρωμένο σημείο και έχοντας ακόμη λίγο αλεύρι στα χέρια μας, πιέζουμε ελαφρώς την ζύμη.

Ξεκινάμε να την ανοίγουμε με έναν πλάστη. Η ζύμη μας θέλουμε να έχει πάχος 1 εκ. Παίρνουμε ένα κουπάτ ή ένα ποτηράκι και κόβουμε τα μπισκότα μας. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Για τον γλάσο λεμονιού

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια, την ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει το γλάσο μας ένα παχύρρευστο μείγμα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μας στον γλάσο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να στεγνώσουν καλά.

Tips

Τα μπισκότα που δεν θέλουμε να τους βάλουμε γλάσο, τα πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια πριν το ψήσιμο.

Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την συνταγή:

Αφράτα μπισκότα με φουντούκι και γλάσο λεμονιού συνταγή Αφράτα μπισκότα με φουντούκι και γλάσο λεμονιού συνταγή

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας με γλάσο λεμονιού Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας με γλάσο λεμονιού Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας με γλάσο λεμονιού

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close