Συνταγή για εύκολες Χριστουγεννιάτικες καριόκες με ζαχαρούχο γάλα. Το οικονομικό κέρασμα την περίοδο των Χριστουγέννων.
Καριόκες από μπαγιάτικο σοκολατένιο κέικ της Σόφης Τσιώπου
Οι καριόκες είναι υπέροχα κεράσματα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, που είναι αφράτα και παραπέμπουν σε τρούφες. Σήμερα λοιπόν θα μπούμε για τα καλά σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα, ετοιμάζοντας νόστιμες και εύκολες σοκολασμένες καριόκες με καρύδια, πτι μπερ και ζαχαρούχο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Χριστουγεννιάτικες καριόκες με ζαχαρούχο:

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και θρυμματίζουμε στο μούλτι τα καρύδια και τα πτι μπερ μπισκότα. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, την βανίλια και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια για να σφίξει και το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Το πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη καλά. Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Χριστουγεννιάτικα οικονομικά σοκολατάκια με 2 υλικά

Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε την μεμβράνη και το κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτές και όχι πολύ χοντρές. Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί και βουτάμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κάθε κομμάτι στη λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε τις καριόκες στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και είναι έτοιμες.
Tips
Αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε λικέρ της αρεσκείας μας.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρίνα- Αλέξης
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr