Χριστουγεννιάτικες- κατασκευές- με- κούτες- : 33- ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες : 33 ιδέες. 33 πανεύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κουτες  για να διακοσμήσετε το σπίτι σας ή να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας. Θα μοιραστούμε μαζί σας και δύο χριστουγεννιάτικα πατρόν.

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εποχή του έτους κι εκτός από πολλές ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ήρθε η εποχή να εξασκήσουμε τις ικανότητές μας και στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Σήμερα λοιπόν θα ξεκινήσουμε με εντυπωσιακές ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές από κούτες .

Οι κούτες  είναι ένα ανακυκλώσιμο, οικολογικό και οικονομικό υλικό που οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουν στο σπίτι ήδη. Ακόμη κι αν δεν έχεις όμως μία βόλτα από τους κάδους ανακύκλωσης έξω από σούπερ μάρκετ θα σε βοηθήσει να βρεις κούτες σε όλα τα μεγέθη.

Δείτε ακόμα 15 χριστουγεννιάτικες κατασκευές που αξίζει να δοκιμάσετε

Επίσης οι κούτες , είναι ένα υλικό που επεξεργάζεται εύκολα ακόμη και από κάποιον που δεν έχει εμπειρία στις κατασκευές. Έτσι, αν φέτος θέλεις να αναδείξεις την χριστουγεννιάτικη σου διακόσμηση ή να περάσεις δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σου δεν έχεις παρά να φτιάξεις χριστουγεννιάτικες κατασκευές από κούτες . Διαβάστε παρακάτω:

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες:  χριστουγεννιάτικο δέντρο

Για να φτιάξετε την παρακάτω χριστουγεννιάτικη κατασκευή θα χρειαστείτε μία μεγάλη και ψηλή κούτα. Μπορεί και δύο. Ισιώνετε την κούτα και σχεδιάζετε με ένα μαρκαδόρο 3 μισά χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Στην συνέχεια κολλάτε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μεταξύ τους για τρισδιάστατη εμφάνιση. Στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτόνι με αυτοκόλλητα, χρωματίστε το με τέμπερες και ό,τι άλλο σας αρέσει.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: 33 ιδέες

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες: Τζάκια από χαρτόνι

Πέρσι είχαμε κάνει ένα αφιέρωμα στο τζάκι από χαρτόνι και εντυπωσιαστήκαμε. Φέτος λοιπόν θα σας υπενθυμίσουμε αυτή την υπέροχη ιδέα που φτιάχνετε με πολύ εύκολο τρόπο και πολύ φαντασία. Για αρχή παίρνετε κούτες σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου.

Επίσης θα χρειαστούμε ένα κουτί κανονικού μεγέθους. Τοποθετούμε το τελευταίο μας κουτί στο σημείο που θέλουμε να τοποθετήσουμε το τζάκι. Περιμετρικά στερεώνουμε τις κούτες που έχουν σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου.

Από πάνω μπορείτε να ντύσετε με ταπετσαρία που έχει σχέδιο ξύλου, μία ακόμη κούτα σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου για να φτιάξετε έναν αυτοσχέδιο “πάγκο” για το τζάκι. Από πάνω βάλτε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και με ρολά από χαρτί κουζίνας φτιάχνετε τα κούτσουρα.

χριστουγεννιάτικο-τζάκι-από-χαρτόνι-ιδέες-για-κατασκευές-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες:  Διακοσμητικά ελαφάκια από χαρτόνι

Στο τέλος του άρθρου υπάρχει πατρόν για να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας διακοσμητικό ελαφάκι. Αν ακολουθήσετε πιστά το πατρόν που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, τότε το ελαφάκι σας θα έχει σίγουρη επιτυχία. Μπορείτε να το αφήσετε στο κλασικό καφέ της κούτας ή να το ζωγραφίσετε παρέα με τα παιδιά σας.

χριστουγεννιάτικο-ελαφάκι-από-χαρτόνι-ιδέες-για-κατασκευές-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες:  Τσεπούλα για τα σοκολατάκια με σχέδιο Άγιου Βασίλη

Μπορείτε να φτιάξετε με κλασικό χαρτόνι για κατασκευές μία τσεπούλα για να βάλετε μέσα τα ζαχαρωτά και τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια. Διακοσμήστε την τσεπούλα σας με λευκό χαρτόνι, μία ζώνη του Άγιου Βασίλη και ό,τι άλλο σας αρέσει.

ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες κατασκευές-από-χαρτόνι-

Δείτε ακόμα Απίστευτες χριστουγεννιάτικες κατασκευές τις τελευταίας στιγμής

χριστουγεννιάτικο-δέντρο-από-χαρτόνι-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες:  Αυτοσχέδιος Άγιος Βασίλης από κούτες

Χρησιμοποιήστε κούτες ή κουτιά από παπούτσια και χρωματίστε τα με κόκκινο χρώμα. Το κεφάλι αφήστε το λευκό και ζωγραφίστε μάτια, μυτούλα και στόμα με το παιδί. Τοποθετήστε το ένα κουτί πάνω στο άλλο και έτοιμος ο Άγιος Βασίλης από χαρτόνι.

Άγιος Βασίλης-από-χαρτόνι-χριστουγεννιάτικη κατασκευή-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες:  Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό από ρολό από χαρτί υγείας

Μην πετάξετε το ρολό από το χαρτί υγείας. Ζωγραφίστε το με κόκκινο και σχηματίστε με έναν μαύρο μαρκαδόρο τούβλα για να σχεδιάσετε μία καμινάδα. Με κλασικό χαρτόνι φτιάξτε δύο πόδια του Άγιου Βασίλη και τον σάκο του και κολλήστε τα στο εσωτερικό του ρολού. Τέλειο;

χριστουγεννιάτικο-διακοσμητικό-από-ρολό-από-χαρτί υγείας-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες:  Χιονάνθρωπο από χαρτόνι

Μπορείτε χρησιμοποιώντας κουτιά από παπούτσια ή μικρές κούτες που έχουν διαφορετικό μέγεθος η καθεμία να φτιάξετε έναν υπέροχο χιονάνθρωπο.

Επενδύστε τα κουτιά με λευκό χαρτί ή χρωματίστε τα με λευκή τέμπερα. Στην συνέχεια τοποθετήστε το ένα κουτί πάνω στο άλλο. Ζωγραφίστε με το παιδί μάτια, στόμα κι ένα καρότο για μύτη και διακοσμήστε τον χιονάνθρωπο με ένα κασκόλ που δεν θέλετε πια.

χιονάνθρωπος-από-χαρτόνι-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες: Χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο από χαρτόνι

Παίρνοντας κούτες που βρήκατε από τον κάδο ανακύκλωσης ή που είχατε ήδη σπίτι και θα πετούσατε, σχηματίστε με ένα μαρκαδόρο τα αγαπημένα σας χριστουγεννιάτικα σχέδια. Στην συνέχεια με ένα καλό ψαλίδι κόψτε τα σχέδια και ζωγραφίστε τα με μαρκαδόρους, στρας, τέμπερες ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Περάστε μία κλωστή από τα στολίδια σας και είναι έτοιμα.

χριστουγεννιάτικα-στολίδια-για-το-δέντρο-από-χαρτόνι-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες:  Χριστουγεννιάτικες θήκες για σοκολατάκια

Μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι χαρτόνι σε μεγάλη ροδέλα και να την συρράψετε για να φτιάξετε έναν κύλινδρο. Στο κάτω μέρος του κυλίνδρου κολλήστε ένα στρογγυλό κομμάτι χαρτονιού. Γεμίστε τα καπέλα με λιχουδιές και έτοιμο το δώρο για την δασκάλα, για τους φίλους του παιδιού ή ακόμη και για το ίδιο το παιδί.

χριστουγεννιάτικες-κατασκευές-από-χαρτόνι-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες:  Μικρά διακοσμητικά σπιτάκια από χαρτόνι

Παίρνετε χάρτινα κουτιά από σάλτσες ντομάτας και κόβετε με προσοχή το καπάκι τους. Στην συνέχεια κόβετε την γωνία από ένα άλλο κουτί σάλτσας ντομάτας και το κολλάτε πάνω από το σπιτάκι σας. Χρωματίζετε τα σπιτάκια με τέμπερες και διακοσμήστε τα με χάρτινα παραθυράκια και ό,τι άλλο σας αρέσει.

Μπορείτε φυσικά να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία και με κλασικές κούτες, όμως εμείς θέλουμε να κάνουμε την ζωή σας εύκολη οπότε θεωρούμε ότι τα χάρτινα κουτιά από σάλτσα ντομάτας είναι πιο εύκολα στο να τα επεξεργαστείτε.

χριστουγεννιάτικα-σπιτάκια-από-χαρτόνι-

Δείτε ακόμα Δημιουργικοί και εύκολοι οδηγοί για χριστουγεννιάτικες κατασκευές

χριστουγεννιάτικα-δέντρα-από-χαρτόνι-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες: Τζάκι από χαρτόνι που μοιάζει με πέτρινο

Απλά αγοράστε φθηνές ταπετσαρίες με σχέδια τούβλων και κολλήστε τις ταπετσαρίες πάνω από κούτες σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα από χαρτόνι. Στερεώστε την μία κούτα πάνω στην άλλη και το τζάκι σας είναι έτοιμο. Για να είναι πιο ανθεκτικό κολλήστε την μία κούτα με την άλλη χρησιμοποιώντας υγρή κόλλα για κατασκευές.

τζάκι-από-χαρτόνι-ιδέες- χιονάνθρωπος-από-χαρτόνι-ιδέες- τζάκι-από-χαρτόνι-ιδέες- χριστουγεννιάτικα-στολίδια-από-χαρτόνι-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες: Διακοσμητικά σπιτάκια

Μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα κουτί από παπούτσια να φτιάξετε μία χριστουγεννιάτικη αναπαράσταση. Βάλτε στο εσωτερικό του κουτιού Άγιο Βασίλη, ψεύτικο χιόνι, μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα και ό,τι άλλο σας αρέσει!

χριστουγεννιάτικο-σπιτάκι-από-κουτί παπουτσιών- χριστουγεννιάτικο-σπιτάκι-από-χαρτόνι-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες:  Σπιτάκι για τα παιδιά

Αν τα πάτε καλά με τις κατασκευές τότε μπορείτε να βρείτε μεγάλα κομμάτια χοντρού χαρτονιού και να τα κολλήσετε μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα μεγάλο σπίτι. Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε μία τεράστια κούτα και να κόψετε σε σχήμα σκεπή το πάνω μέρος.

Σχηματίστε μία πόρτα με κοπίδι, βάλτε μία στέγη από χαρτόνι και χρωματίστε το παρέα με το παιδί. Βάλτε μέσα στο σπιτάκι τα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού και δημιουργήστε μέσα στο σπίτι την δική του χριστουγεννιάτικη γωνία.

χριστουγεννιάτικο-σπιτάκι-από-χαρτόνι- χριστουγεννιάτικες-κατασκευές-από-χαρτόνι-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες:  Γιρλάντες από χάρτινα κουτιά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάρτινα κουτιά από συσκευασίες φαγητού ή από κουτάκια που ήταν για πέταμα και να τα ντύσετε με περιτυλίγματα και κορδέλες σχεδιάζοντας ένα δωράκι. Περάστε από κάθε κουτί έναν σπάγκο και κρεμάστε τον σπάγκο στην αγαπημένη σας γωνία για το σπίτι. Έτοιμες οι γιρλάντες.

χριστουγεννιάτικες γιρλάντες-από-χαρτόνι-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες:  Χριστουγεννιάτικο ρολόι

Παίρνετε μία κλασική κούτα. Από πάνω στερεώνετε μία άλλη κούτα σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Από πάνω στερεώνετε ακόμη μία κούτα σε μικρότερο μέγεθος και σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Σχεδιάστε ένα ρολόι ή κολλήστε ένα αυτοκόλλητο ρολογιού που μπορείτε να εκτυπώσετε το πολύ με 1 ευρώ, σε όλα τα μαγαζιά με φωτοτυπίες. Έτοιμο.

χριστουγεννιάτικο-ρολόι-από-κούτες- χριστουγεννιάτικα-δέντρα-από-χαρτόνι- χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-χαρτόνι- χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-χαρτόνι- χριστουγεννιάτικο-τζάκι-από-χαρτόνι- χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-χαρτόνι-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες: Χάρτινα κεριά

Χρησιμοποιώντας κλασικό χαρτόνι για κατασκευές κόψτε λεπτές λωρίδες. Ρολάρετε τις λωρίδες για να σχηματίσετε κεριά και από πάνω κολλήστε με τσόχα ή άλλα χαρτόνια φλόγες. Τα γκλίτερ και όποιο άλλο χριστουγεννιάτικο στολίδι σας αρέσει επιβάλλεται.

χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-χαρτόνι-ιδέες- χριστουγεννιάτικα-στολίδια-από-χαρτόνι-ιδέες- χριστουγεννιάτικα-σπιτάκια-από-χαρτόνι-ιδέες-

Τα πατρόν για χριστουγεννιάτικο ελαφάκι, για χριστουγεννιάτικο τρισδιάστατο δέντρο και για τρισδιάστατο χιονάνθρωπο.

 

πατρόν-για-ελαφάκι- πατρόν-για-χριστουγεννιάτικες κατασκευές-

All photos via: Pinterest

Δείτε  όλες τις ιδέες για Χριστούγεννα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close