Φτιάξτε τζάκι από χαρτόκουτα και δημιουργήστε μία ζεστή ατμόσφαιρα

Φτιάξτε τζάκι από κούτες – Δείτε ιδέες! Γιατί τώρα που τα Χριστούγεννα πλησιάζουν θέλουμε να κάνουμε το σπίτι μας να έχει την πιο ζεστή και την πιο γιορτινή ατμόσφαιρα.

Κι αν πάντα είχατε το όνειρο να αποκτήσετε σπίτι με τζάκι, αλλά ακόμη δεν τα έχετε καταφέρει εμείς σας βρήκαμε μία μοναδική λύση για ζεστή ατμόσφαιρα.

Τα τζάκια ως γνωστόν δημιουργούν μία ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Κάθε Χριστούγεννα μας θυμόμαστε να ζηλεύουμε τα σπίτια που βλέπαμε στις ταινίες, με τις οικογένειες μαζεμένες γύρω από το τζάκι να απολαμβάνουν την ζεστασιά του. Επειδή ένα τζάκι όμως είναι μία ακριβή κατασκευή εμείς αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα τζάκι…από κούτες!

Δείτε ακόμα Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποίητα κεραμικά & χάρτινα σουβέρ

Κι όμως, καλά διαβάσατε! Μερικά  χαρτόκουτα μπορούν να δημιουργήσουν ένα τέλειο τζάκι που μπορείτε να το χρησιμοποίησετε σαν ντεκόρ στην χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας και όχι μόνο! Στο σημερινό άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τζάκι από κούτες.

Φυσικά θα δούμε μαζί και μερικές ιδέες από τα αγαπημένα μας diy τζάκια από κούτες που βρήκαμε, με μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο. Διαβάστε παρακάτω και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε το πιο πρωτότυπο και το πιο όμορφο διακοσμητικό για το σπίτι, για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο!

Τι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το δικό μας τζάκι από κούτες;

Το τζάκι από κούτα είναι μία κατασκευή για το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ και όχι μόνο, που δεν γνωρίζαμε ότι μπορεί να γίνει. Όμως η Mary Córdova, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της τζάκι από χαρτόκουτα και την δημιουργία της, την μοιράστηκε με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Σύμφωνα με την ίδια λοιπόν για να φτιάξεις το δικό σου τζάκι από χαρτόκουτα, χρειάζεσαι πολλές κούτες από χαρτόνι, χαρτοταινία ή σελοτέϊπ, ψεύτικα πλακάκια που κολλούν σαν αυτοκόλλητα για την διακόσμηση του τζακιού ή μπογιές που να βάφουν σε χαρτόνι. Ανάλογα πως θέλετε να διακοσμήσετε το τζάκι σας.

Στην συνέχεια, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω στο τζάκι, διάφορα διακοσμητικά όπως γλαστρούλες, κάλτσες του Άγιου Βασίλη, κορνίζες ή ό,τι άλλο αγαπάτε. Στο κέντρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτάκια led αντί για φωτιά ή ψεύτικη φωτιά φτιαγμένη από χαρτόνι.

Δείτε παρακάτω το τζάκι  από κούτες της Mary Córdova:

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς η Mary κατόρθωσε να φτιάξει ένα υπέροχο τζάκι από κούτες που μοιάζει με αληθινό. Το μόνα που χρησιμοποίησε είναι μερικά χαρτόκουτα, ψεύτικα πλακάκια που κολλούν σαν αυτοκόλλητα και κολλητική ταινία για να ενώσει τα χαρτόκουτα μεταξύ τους.

Από το 0 δημιούργησε ένα υπέροχο τζάκι από χαρτόκουτα και ανέδειξε ακόμη περισσότερο το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ της!

Diy τζάκι από χαρτόκουτο

Photo via: shareably.net

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε πως η Mary έχει κολλήσει μεταξύ τους τα χαρτόκουτα με το σελοτέϊπ. Η παρακάτω εικόνα μας βοηθάει να καταλάβουμε τον τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα χαρτόκουτα, καθώς και τον τρόπο που κολλήθηκαν, για να δημιουργήσουμε το δικό μας diy τζάκι από κούτες!

Diy τζάκι από χαρτόκουτο

Photo via: shareably.net

Επειδή μας αρέσει να εξερευνούμε κι άλλες εικόνες από αυτά που βλέπουμε στο διαδίκτυο και μας κεντρίζουν την προσοχή, δε θα μπορούσαμε να μην είχαμε ψάξει κι άλλα ψεύτικα τζάκια!

Το παρακάτω δημιουργήθηκε και πάλι με ψεύτικα αυτοκόλλητα που μοιάζουν με τούβλα.

Μπορείτε όμως να δημιουργήσετε ζωγραφιστά τούβλα με τέμπερες αν είστε καλοί στην ζωγραφική και έχετε υπομονή! Η συγκεκριμένη δημιουργία έχει χάρτινες κάλτσες του Άγιου Βασίλη που εσείς μπορείτε να τις φτιάξετε με τα παιδιά σας και διάφορα άλλα χάρτινα διακοσμητικά.

Για να φτιάξετε τις χάρτινες κάλτσες του Άγιου Βασίλη, θα χρειαστεί να ζωγραφίσετε με ένα μολύβι μία κάλτσα σε ένα χαρτόνι και ένα κομμάτι γούνας σε άλλο χαρτόνι και να τα κόψετε με προσοχή. Μπορείτε να βάλετε το παιδί να τα χρωματίσει σύμφωνα με το γούστο του!

Diy τζάκι από χαρτόκουτο

Photo via: Pinterest

Το παρακάτω τζάκι από κούτες μας εντυπωσίασε διότι αντί για ψεύτικες φλόγες, έχει διακοσμητικούς χιονάνθρωπους που βγάζουν φως.

Με μία πρώτη ματιά το τζάκι είναι αναμμένο και προσφέρει μία ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Με μία δεύτερη ματιά αποτελεί ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό.

Diy τζάκι από χαρτόκουτο

Photo via: Pinterest

Μπορείτε να πάτε το τζάκι σας ένα βήμα παραπέρα προσθέτοντας και το ξύλινο στοιχείο. Βέβαια το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο πάνω από τις κούτες, δεν είναι ξύλινη κατασκευή. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσαν να το αντέξουν τα χαρτόκουτα με το στηρίζουν. Πρόκειται για ακόμη ένα χαρτόκουτο που έχει “ντυθεί” με αυτοκόλλητο που έχει σχέδιο ξύλου.

Diy τζάκι από χαρτόκουτο

Photo via: Pinterest

Αν δεν τα πάτε τόσο καλά με τις λεπτομέρειες μπορείτε να κολλήσετε με χαρτοταινία τρεις διαφορετικές κούτες δημιουργώντας μία μικρή πόρτα. Τοποθετήστε μια κούτα στο πάνω μέρος του τζακιού για να μπορέσετε να το διακοσμήσετε με τα δικά σας χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Όταν βάψετε ή ντύσετε το τζάκι σας με τα αγαπημένα σας χρώματα και αυτοκόλλητα και βάλετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που σας αρέσουν, στερεώστε το τζάκι στον τοίχο.

Ο τοίχος, θα μοιάζει με τοίχωμα από το τζάκι. Πολύ εύκολη κατασκευή με εκπληκτικά αποτελέσματα!

Diy τζάκι από χαρτόκουτο

Photo via: Pinterest

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε με ποιον τρόπο μπορείτε να συνδέσετε με χαρτοταινία τα χαρτόκουτα μεταξύ τους για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο diy τζάκι.

Diy τζάκι από χαρτόκουτο

Photo via: Pinterest

Η Mary δεν ήταν η μόνη που αποπειράθηκε να φτιάξει ένα τζάκι από χαρτόκουτα.

Ο παρακάτω χρήστης στο Instagram έφτιαξε το δικό του diy τζάκι από κούτες και φαίνεται πως όλη η οικογένεια καθώς επίσης και η γατούλα του, το απόλαυσαν πολύ!

Σύμφωνα με τον χρήστη, το τζάκι δημιουργήθηκε από τον ίδιο και ένα φιλικό ζευγάρι χωρίς να συμβουλευτούν οδηγίες χρήσης. Οπότε μάλλον δεν είναι τόσο δύσκολο, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν διαφέρει καθόλου από ένα αληθινό τζάκι. Οι ψεύτικες φλόγες φτιαγμένες από χαρτί, απογειώνουν το αποτέλεσμα!

Ο συγκεκριμένος χρήσης, χρησιμοποίησε μία μεγάλη κούτα από χαρτόνι για τον κορμό του τζακιού, την οποία άνοιξε τελείως για να σχηματιστεί το τετράγωνο σχήμα. Έκοψε ένα μικρό τετράγωνο στο κάτω μέρος της κούτας και κόλλησε με χαρτοταινία μερικά κομμάτια χαρτονιού για να κάνει τα τοιχώματα.

Για το πάνω μέρος του τζακιού χρησιμοποίησε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο χαρτόκουτο που το έβαψε μαύρο και το κόλλησε με χαρτοταινία. Υπέροχο;

Diy τζάκι από χαρτόκουτο

Photo via: Instagram

Ακόμη ένας χρήστης του Instagram που έφτιαξε ένα χριστουγεννιάτικο τζάκι από κούτες σε γκρι αποχρώσεις με κάλτσες του Άγιου Βασίλη, γιρλάντες από έλατο και κουκουνάρια να απογειώνουν το ντεκόρ!

Μερικά χαρτόκουτα τα οποία κολλήθηκαν μεταξύ τους με χαρτοταινία, μερικά ψεύτικα κεριά αντί για φλόγες και ψεύτικα πλακάκια που κολλούν σαν αυτοκόλλητα, ήταν αρκετά για αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα!

Diy τζάκι από χαρτόκουτο

Photo via: Instagram

Κι επειδή το βίντεο είναι πάντα πιο κατατοπιστικό, στο παρακάτω βίντεο θα δούμε αναλυτικά τον τρόπο που μπορούμε να φτιάξουμε diy τζάκι από κούτες για το χριστουγεννιάτικο στολισμό και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω:

Δείτε  όλες τις ιδέες για Χριστούγεννα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close