Χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας και μύρτιλα. Ζουμερό Χριστουγεννιάτικο κέικ με μύρτιλα, σιρόπι, γλάσο λευκής σοκολάτας και αποξηραμένα φρούτα με φιλέ αμυγδάλου.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 180 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 8 γραμμάρια
- βουτυρο 150 γραμμάρια μαλακό
- λεμονι Ξύσμα από 1
- ζαχαρη 130 γραμμάρια
- μύρτιλλα 100 γραμμάρια κατεψυγμένα
- αυγα 3
Υλικά
- λευκή κουβερτούρα 100 γραμμάρια
- σπορέλαιο 10 γραμμάρια
Για το γλάσο
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
- κερασια Κατά βούληση αποξηραμένα
Για την διακόσμηση
- βουτυρο Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
Για την φόρμα του κέικ
Σε αυτό το Χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας και μύρτιλα δε θα μπορέσει να αντισταθεί κανείς. Ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο χριστουγεννιάτικο κέικ με πολύ απλά υλικά. Θα χρειαστούμε μύρτιλα, αποξηραμένα κεράσια και φιλέ αμυγδάλου για την διακόσμηση, σπιτικό και πανεύκολο σιρόπι για να το κάνουμε ζουμερό και έναν φανταστικό γλάσο σοκολάτας.
Το συγκεκριμένο κέικ είναι άκρως χριστουγεννιάτικο τόσο στην γεύση όσο και στην εμφάνιση. Είναι ένα πανεύκολο Χριστουγεννιάτικο κέικ με μύρτιλα που πραγματικά είναι τόσο αφράτο που λιώνει στο στόμα και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας και μύρτιλα
Εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας και μύρτιλα
Αρχικά παίρνουμε την φόρμα για κέικ και με ένα πινέλο την αλείφουμε με βούτυρο. Στην συνέχεια βάζουμε μία κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και χτυπάμε ελαφρώς τη φόρμα έτσι ώστε το αλεύρι να πάει παντού. Βάζουμε την φόρμα στην άκρη και σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα γυαλιστερό μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα τα αυγά στον φούρνο μικροκυμάτων και έπειτα τα βάζουμε και αυτά στο μείγμα με το βούτυρο. Χτυπάμε και πάλι με το μίξερ και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο κέικ χωρίς ζάχαρη μόνο με τρία υλικά
Θέλουμε να πάρουμε ένα πολύ παχύρρευστο χυλό. Στην συνέχεια βάζουμε τα μύρτιλα και ανακατεύουμε με την σπάτουλα για να πάνε παντού. Με την σπάτουλα μεταφέρουμε λίγο λίγο το μείγμα μας στην φόρμα του κέικ και το στρώνουμε λίγο για να ψηθεί ωραία.
Ψήνουμε το κέικ μας στους 170 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά. Μόλις ψηθεί το κέικ το ξεφορμάρουμε και με ένα πινέλο το αλείφουμε με το ζεστό σιρόπι που φτιάξαμε βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Εκτέλεση για το γλάσο
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα. Αφού λιώσει τελείως η κουβερτούρα προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Έπειτα με μία βαθιά κουτάλα περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ μας. Διακοσμούμε με φιλέ αμυγδάλου και αποξηραμένα κεράσια και απολαμβάνουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για το Χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας και μύρτιλα παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα