Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα και κακάο εύκολος και γρήγορος

Κορμός ένα από τα αγαπημένα γλυκά που τον συναντάμε σχεδόν σε όλα τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια.

Ο κορμός έχει πολλές διαφορετικές παραλλαγές, εμείς διαλέξαμε τον πιο νόστιμο και εύκολο για να τον φτιάξετε όλοι και να εντυπωσιάσετε με αυτό το απολαυστικό γλυκό τους καλεσμένους σας, μικρούς και μεγάλους.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Μέτα χτυπάμε άλλου τους κρόκους με την ζάχαρη για 2 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το γάλα, το σπορέλαιο, και την βανίλια.
Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Τα ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ!
Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα πάρα πολύ απαλά.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ρηχό ταψί του φούρνου στο οποίο μέσα έχουμε λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 10 λεπτά!
Όταν το βγάλουμε τοποθετούμε στον πάγκο μας μια λαδόκολλα πασπαλίζουμε την λαδόκολλα με κακάο κοσκινισμένο και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι και όπως είναι ζεστό το ρολάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!

Για την κρεμά

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την αχνή ζάχαρη.
Ανοίγουμε το παντεσπάνι, τοποθετούμε την κρέμα και το ρολαρουμε.

Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα και κακάο εύκολος και γρήγορος

Συνταγή εκτέλεση φωτός Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Close