Υλικά:

Για την κρέμα:

Για το πασπάλισμα:

Κορμός ένα από τα αγαπημένα γλυκά που τον συναντάμε σχεδόν σε όλα τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια.

Ο κορμός έχει πολλές διαφορετικές παραλλαγές, εμείς διαλέξαμε τον πιο νόστιμο και εύκολο για να τον φτιάξετε όλοι και να εντυπωσιάσετε με αυτό το απολαυστικό γλυκό τους καλεσμένους σας, μικρούς και μεγάλους.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Μέτα χτυπάμε άλλου τους κρόκους με την ζάχαρη για 2 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το γάλα, το σπορέλαιο, και την βανίλια. Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Τα ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ! Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα πάρα πολύ απαλά. Τοποθετούμε το μείγμα στο ρηχό ταψί του φούρνου στο οποίο μέσα έχουμε λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 10 λεπτά! Όταν το βγάλουμε τοποθετούμε στον πάγκο μας μια λαδόκολλα πασπαλίζουμε την λαδόκολλα με κακάο κοσκινισμένο και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι και όπως είναι ζεστό το ρολάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!

Γιορτινό ορεκτικό: Μπιφτέκια σε φορμάκια muffins με μπεσαμέλ

Για την κρεμά

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την αχνή ζάχαρη. Ανοίγουμε το παντεσπάνι, τοποθετούμε την κρέμα και το ρολαρουμε.

Συνταγή εκτέλεση Tzeni Tsanaktsidou