Συνταγή για μπιφτέκια muffins με μπεσαμέλ και τυριά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Πρωτότυπα μπιφτεκάκια που οι καλεσμένοι δε θα μείνουν στο ένα.
Υλικά:
- κιμάς μοσχαρίσιος 800 γραμμάρια
- παξιμάδια 6-7 μικρά αλεσμένα
- αυγα 2
- μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα περίπου
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- κρεμμυδι 1-2 τριμμένα
- σκορδο 1 σκελίδα
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κύμινο 1 πρέζα
- ρίγανη 1 πρέζα
Για τη γέμιση:
Για το πασπάλισμα:
- ντοματίνια 20 περίπου
- φρυγανιά Λίγη τριμμένη
Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπιφτέκια muffins με τσένταρ, φέτα και μπεσαμέλ για τον γιορτινό μπουφέ και το γιορτινό τραπέζι. Ένας πρωτότυπος τρόπος να απολαύσουμε μπιφτεκάκια. Αυτή η συνταγή θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και σίγουρα θα ανοίξουν την όρεξη στους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε τα και πείτε μας τις εντυπώσεις σας.
Κανείς δεν το περίμενε ότι τα μπιφτέκια θα μπορούσαν να γίνουν και κάπως διαφορετικά από τον φούρνο με πατάτες. Τουλάχιστον όχι εμείς. Όταν λοιπόν είδαμε αυτή τη συνταγή δεν μπορούσαμε να μην την δοκιμάσουμε και η νοστιμιά της ήταν τόσο μεγάλη που μπήκε αμέσως στη Χριστουγεννιάτικη λίστα μας. Δοκιμάστε τα κι εσείς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μπιφτέκια σε φορμάκια muffins με μπεσαμέλ:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον κιμά και βάζουμε τα αλεσμένα παξιμάδια, τα αυγά, τη μουστάρδα, το γάλα, το ξύδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το κύμινο και πλάθουμε καλά. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα του κιμά σε ανοξείδωτες φόρμες για κέικ.

Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση του κάθε μπιφτεκιού και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε τα μπιφτεκάκια από τον φούρνο και βάζουμε μέσα στη λακκούβα από ένα κομμάτι τσένταρ κι ένα κομμάτι φέτα. Φτιάχνουμε μία μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και βάζουμε πάνω από τα τυριά λίγη μπεσαμέλ.

Από πάνω βάζουμε από μισό ντοματίνι και λίγη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε ξανά στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφού ψηθούν περιμένουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές
Μπορείτε να φτιάξετε και σπιτική μπεσαμέλ. Εμείς βάλαμε έτοιμη για μεγαλύτερη ευκολία.

Άλλες συνταγές που θα λατρέψεις:
- Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό : Κοντοσούβλι φούρνου στη λαδόκολλα
- Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες
- Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με κιμά
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερίνα Στερπη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr