Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο κορμό κεράσι με μασκαρπόνε και σπιτικό παντεσπάνι για να εμπλουτίσετε τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και να τον κεράσετε στις Γιορτές.
Υλικά:
- ασπραδια 3
- αλατι 4 γραμμάρια
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- λεμονι 1 κουταλιά της σούπας χυμός
- κορν φλαουρ 20 γραμμάρια
- φιλέ αμυγδάλου 40 γραμμάρια
Για τη κρέμα:
- μασκαρπονε 300 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
- βανίλια 1
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
- βατόμουρα 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα
Για τη γέμιση:
- γλυκό του κουταλιού 200 γραμμάρια κεράσι
Συνταγή για νόστιμο και αφράτο Χριστουγεννιάτικο κορμό με σπιτικό παντεσπάνι και κρέμα από παντεσπάνι και φρούτα. Τα κεράσια κάνουν το γλυκό ακόμη πιο γιορτινό και πολύχρωμο ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο φρούτο θέλετε. Είναι από τους καλύτερους γιορτινούς κορμούς με το πιο ελαστικό παντεσπάνι.
Από κανέναν γιορτινό μπουφέ δεν πρέπει να λείπει ο κορμός και σήμερα σας έχουμε τον πιο ιδιαίτερο. Αν θέλετε να κεράσετε τους καλεσμένους σας τα Χριστούγεννα ή να τον προσφέρετε σαν δώρο, αυτός ο κορμός είναι για εσάς και η συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό κεράσι:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε με τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε τη μαρέγκα ομοιόμορφα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τα φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Προαιρετικά, προσθέτουμε τα λιωμένα φρούτα.


Όταν η μαρέγκα κρυώσει ελαφρά, την ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα, τη γυρίζουμε ώστε τα αμύγδαλα να είναι από κάτω και απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Προσθέτουμε το φρούτο (π.χ. γλυκό κεράσι) και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό με τη βοήθεια λαδόκολλας. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να σταθεροποιηθεί. Αφού σφίξει, διακοσμούμε με την υπόλοιπη κρέμα, φρέσκα cranberries και δεντρολίβανο. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές

Αντί για μασκαρπόνε μπορούμε να βάλουμε τυρί κρέμα. Αντί για βατόμουρα μπορούμε να βάλουμε όποιο φρούτο μας αρέσει.


Άλλες συνταγές για Χριστουγεννιάτικους κορμούς που θα λατρέψεις:
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY
- Χριστουγεννιάτικος κορμός μπανόφι
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα σοκολάτα – βανίλια
Η συνταγή είναι της φίλης μας Kalli Greatheart
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr