Γεμιστές πατάτες με κιμά και σάλτσα μανιταριών

Γεμιστές πατάτες με κιμά ,και μια πηχτή πιπεράτη σάλτσα από μανιτάρια, κρέμα γάλακτος σκόρδο και διάφορα μυρωδικά,που θα απογειώσει τις πατάτες φούρνου. Η συγκεκριμένη συνταγή,είναι μία υπέροχη επιλογή για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο!

Δείτε ακόμα Γιορτινή σαλάτα Άγιος Βασίλης για το γιορτινό τραπέζι

Είναι εξαιρετική συνταγή γεμάτη νοστιμιά αφού αυτές οι πατάτες απογειώνονται με την γέμιση κιμά, την κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια και αυτή την εξαιρετική σάλτσα μανιταριών που ολοκληρώνει το πιάτο. Είμαστε σίγουροι ότι οι λιγοστοί καλεσμένοι σας θα ξετρελαθούν με αυτή την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:

Προεργασία

Στην αρχή πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά και στην συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Κόβουμε ένα καπάκι με προσοχή από πάνω και αφαιρούμε την γέμισή της με ένα μικρό κουταλάκι.

Εκτέλεση για την γέμιση του κιμά

Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και το μπέικον. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και σοτάρουμε καλά όλα τα υλικά μας. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τον μαϊντανό, σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.

Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε το φαγητό μας καλά και γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα μας.

Σκεπάζουμε με τα καπάκια πατάτας τις πατάτες και ψήνουμε τις πατάτες σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να ροδίσουν καλά, πάνω κάτω, στις αντιστάσεις.

Εκτέλεση για την σάλτσα μανιταριών

Στην αρχή σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο το οποίο το έχουμε λιώσει, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε κόψει σε φέτες μέχρι να μαραθούν καλά.

Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 6 με 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βάζουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε τις πατάτες με τη σάλτσα μανιταριών.

Tips

Αν δεν θέλουμε την σάλτσα μανιταριών, μπορούμε να απολαύσουμε τις πατάτες μας και χωρίς αυτήν. Αν μας περισσέψει γέμιση μπορούμε να την κάνουμε πουρέ.

Γεμιστές πατάτες φούρνου με κιμά και σάλτα μανιταριών

Γεμιστές πατάτες με κιμά και σάλτσα μανιταριών

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

Βρήκαμε την συνταγή στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close