Γιορτινή μελιτζανοσαλάτα Άγιος Βασίλης. Συνταγή για Γιορτινή μελιτζανοσαλάτα σε σχήμα Αγιού Βασίλη με τυρί κρέμα, μελιτζανοσαλάτα, ελιές, αγγούρι, φρέσκια ντομάτα και ό,τι άλλο μας αρέσει.
- μελιτζανοσαλάτα 1 συσκευασία
- τυρί κρέμα 1 συσκευασία
- ντοματα 2 μεγάλες
- ελιές 2
- αγγούρι 1
Υλικά
Για ένα επιτυχημένο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τρία πράγματα. Καταρχάς οι συνταγές μας πρέπει να είναι νόστιμες, δεύτερον οι συνταγές μας πρέπει να είναι όμορφες και τρίτον οι συνταγές μας πρέπει να είναι εύκολες και οικονομικές.
Έτσι και θα έχουμε ένα πεντανόστιμο Χριστουγεννιάτικο μπουφέ που θα συζητηθεί και δε θα χρειαστεί να κουραστούμε και να ξοδευτούμε ιδιαίτερα γι’ αυτόν. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία ευφάνταστη, άκρως Χριστουγεννιάτικη, γιορτινή μελιτζανοσαλάτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γιορτινή μελιτζανοσαλάτα Άγιος Βασίλης
Συνταγή για τη Γιορτινή μελιτζανοσαλάτα
Υλικά
Μελιτζάνες 4
Πιπεριά Φλωρίνης 1
Σκορδο 1 σκελίδα
Αλατι
Πιπέρι
Ξύδι λίγο ενα κουταλάκι του γλυκού με δύο
Κρεμα Γαλακτος 1 φλιτζάνάκι του καφέ
Κεφαλοτύρι 1 κούπα τριμμένο
Ελαιολαδο λίγο μία με δύο κουταλιές της σούπας
Τρύπησα με το πιρούνι τις μελιτζάνες και τις έβαλα στο γκριλ να ψηθούν, μαζί με τις πιπεριές τις γύρισα κι από τις δυο πλευρές. Οι πιπεριές ψήθηκαν πιο νωρίς γι αυτό θέλει προσοχή.
Μόλις κρύωσαν τις καθάρισα και τις άφησα να στραγγίσουν. Έβαλα στο μουλτι όλα τα υλικά εκτός από το τυρί και την κρεμά. Δοκίμασα κι αφού μου άρεσε η γεύση, πρόσθεσα την κρεμά και τέλος το τυρί. Την άφησα στο ψυγείο, μέχρι να φάμε το μεσημέρι.
Εκτέλεση και στήσιμο για την Γιορτινή μελιτζανοσαλάτασαλάτα
Αρχικά παίρνουμε την μελιτζανοσαλάτα και την αδειάζουμε σε μία Χριστουγεννιάτικη πιατέλα. Με ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι για το βούτυρο δίνουμε σχεδόν στρογγυλό σχήμα στην μελιτζανοσαλάτα για να μοιάζει με κεφάλι.
Στην συνέχεια παίρνουμε το τυρί κρέμα και το αδειάζουμε στην Χριστουγεννιάτικη πιατέλα, λίγο λίγο, σε λωρίδες. Προσέχουμε οι λωρίδες να ακουμπούν πάνω στο κεφάλι από μελιτζανοσαλάτα για να φτιάξουμε τα γένια. Με ένα πιρούνι δίνουμε το σχήμα των γενιών στο τυρί κρέμα.
Παίρνουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε δύο πολύ λεπτές λωρίδες για φρύδια. Τα βάζουμε στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Παίρνουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε κύβους. Αραδιάζουμε τους κύβους ντομάτας πάνω από το κεφάλι σχηματίζοντας τον σκούφο του Άγιου Βασίλη.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με λάχανο, καρύδια και ρόδι
Τελειώνουμε τον σκούφο βάζοντας μία κουταλιά τυρί κρέμα στο τέλος του σκούφου για φούντα. Δουλεύουμε και πάλι το τυρί κρέμα με το πιρούνι. Βάζουμε τις ελιές για μάτια και μία λωρίδα ντομάτας για στόμα.
Tips για την γιορτινή μελιτζανοσαλάτα Άγιος Βασίλης
Μπορούμε να βάλουμε το τυρί κρέμα σε κορνέ για μεγαλύτερη ευκολία. Μπορούμε για στόμα να βάζουμε και μία λωρίδα κόκκινης πιπεριάς. Αντί για μελιτζανοσαλάτα μπορούμε να βάλουμε ρώσικη σαλάτα ή ό,τι άλλο μας αρέσει από συσκευασμένες σαλάτες. Για μύτη έχουμε βάλει μπιζέλι όμως εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι αγαπάτε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Giwrgos-Giwta Godzamanis
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες