Συνταγή για αφράτους και μοσχομυριστούς κουραμπιέδες με καβουρδισμένο αμύγδαλο και ανθόνερο. Οι καλύτεροι για το 2025 με όλα τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία.
Υλικά:
- βούτυρο γάλακτος 750 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 1(προαιρετικά)
- ζάχαρη άχνη 150 γραμμάρια
- κονιάκ 40 ml
- ανθόνερο 40 ml
- σοδα 3 γραμμάρια μαγειρική
- κανελά 4 γραμμάρια κοπανισμένη
- βανίλια 1
- αμυγδαλα 400 γραμμάρια ψίχα χωρίς τη φλούδα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1290-1300 γραμμάρια
Για το ράντισμα:
- ανθόνερο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα:
- ζάχαρη άχνη 1 κιλό περίπου
Σήμερα σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες. Αφράτοι κουραμπιέδες που θρυμματίζονται με καβουρδισμένο αμύγδαλο και ανθόνερο με όλα τα μυστικά τους για να βγουν μοσχομυριστοί και αφράτοι. Είναι σίγουρα η καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα 2025 και ακόμη κι αν δεν έχεις ξαναφτιάξει κουραμπιέδες είναι η καλύτερη συνταγή για να ξεκινήσεις.
Αυτή τη φορά δεν βρήκαμε απλά μία συνταγή για κουραμπιέδες. Η παρακάτω συνταγή είναι πέρα για πέρα αληθινά και στις χρήσιμες συμβουλές θα δεις όλα εκείνα τα μυστικά για απόλυτα πετυχημένους και μοσχομυριστούς κουραμπιέδες. Δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν μπουφέ τα Χριστούγεννα 2025 και αξίζει να τους επιχειρήσεις ακόμη κι αν δεν έχεις ξαναφτιάξει ποτέ ξανά στο παρελθόν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους καλύτερους κουραμπιέδες για το 2025:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Βάζουμε την αμυγδαλόψιχα σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και την καβουρδίζουμε στον φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντάς την κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, τη βάζουμε σε μια σακουλίτσα και τη χοντροσπάμε.

Σε λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο, το οποίο έχουμε αφήσει να μαλακώσει όσο γίνεται περισσότερο σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με την άχνη ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να γίνει σαν μους. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, το κονιάκ (μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα), τη βανίλια, το ανθόνερο, την κανέλα και τα αμύγδαλα.


Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και διπλώνουμε πρώτα με τη βοήθεια μιας μαρίζ και στη συνέχεια με το χέρι, απαλά και χωρίς πολύ ζύμωμα. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια 37-40 γραμμαρίων το καθένα και με το δάχτυλο κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση. Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα καυτοί, τους αλείφουμε με ένα πινέλο με ανθόνερο. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές

Αφού κρυώσουν καλά, τους αφήνουμε για ένα βράδυ σε ένα μεγάλο τάπερ που κλείνει αεροστεγώς. Μέσα στο τάπερ, τοποθετούμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στο οποίο έχουμε βάλει βαμβάκι εμποτισμένο με ανθόνερο, και το κλείνουμε.

Την επόμενη μέρα τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Γίνονται μοσχομυριστοί! Σε δοχείο βάζουμε άχνη ζάχαρη και, έναν-έναν, τους κυλάμε μέσα για να πάει παντού η ζάχαρη. Στο τέλος, τους κοσκινίζουμε από πάνω με επιπλέον άχνη. Έγιναν 70 κομμάτια. Είναι καλύτερο να τους ψήσουμε στις αντιστάσεις. ο κρόκος είναι προαιρετικός, και τον βάζετε σε περίπτωση που θέλετε να είναι τραγανοί. Μπορείτε να τον παραλείψετε.





Άλλες συνταγές για κουραμπιέδες που θα λατρέψεις:
- Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες της γιαγιάς του Γιώργου Ζώλη
- Αφράτοι κουραμπιέδες με ολόκληρο αμύγδαλο
- Κουραμπιέδες της γιαγιάς με λάδι
Η συνταγή είναι της φίλης μας αννα καλλεργη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr