Συνταγή για τραγανή ζαμπονοκασερόπιτα με τρία διαφορετικά τυριά και φύλλο κρούστας στη φόρμα του κέικ για τραπέζι.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Για το φύλλο:

Τραγανή ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ με τρία διαφορετικά είδη τυριών, ζαμπόν και φύλλο κρούστας σε φόρμα του κέικ για τραπέζι. Φουσκωτή, χορταστική και εύκολη, αυτή η ζαμπονοκασερόπιτα δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι, ενώ η συνταγή είναι αναλυτική και άκρως επιτυχημένη. Πάμε να φτιάξουμε την πιο αφράτη ζαμπονοκασερόπιτα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ.

Με μοτσαρέλα, γκούντα και φέτα, αυτή η ζαμπονοκασερόπιτα συνδυάζει υπέροχα τις γεύσεις. Με τραγανό φύλλο κρούστας και αφράτη γέμιση, σιγοψημένη σε φόρμα του κέικ για να χορτάσει όλη η οικογένεια και με το παραπάνω. Για το Κυριακάτικο τραπέζι και για κάθε οικογενειακό τραπέζι που περιμένετε πολλά άτομα, αυτή η ζαμπονοκασερόπιτα θα σας λύσει τα χέρια.

Δείτε παρακάτω την ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ για τραπέζι:

Ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ για τραπέζι

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε και πάλι. Προσθέτουμε στο μείγμα λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους. Κόβουμε σε κύβους την γκούντα και την μοτσαρέλα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στο ίδιο μείγμα θρυμματίζουμε την φέτα. Παίρνουμε μία φόρμα του κέικ.

Ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ για τραπέζι

Στρώνουμε δύο φύλλα και από πάνω βάζουμε λίγη γέμιση. Από πάνω βάζουμε σουρωμένο ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο. Από πάνω βάζουμε λίγη γέμιση και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.

Ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ για τραπέζι

Κλείνουμε την πίτα καλά και την βουτυρώνουμε και πάλι. Την περιχύνουμε με το μείγμα του αυγού. Την χαράζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 160-170 βαθμούς Κελσίου. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ για τραπέζι

Άλλες συνταγές για ζαμπονοτυρόπιτα που θα λατρέψεις:

Οι φωτογραφίες είναι  από την φίλη Stella Emmanouil

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr