Λαχταριστά μελομακάρονα σκέτα η με σοκολάτα της Γωγως Σαμίου

Τα Χριστούγεννα εκτός από το δεντρό, τα στολίδια και τα δώρα είναι και μυρωδιές που ξυπνάνε μνήμες. Γι αυτό λοιπόν Χριστούγεννα χωρίς να μοσχομυρίσει το σπίτι μελομακάρονα δεν γίνονται. Σήμερα θα φτιάξουμε μια υπέροχη συνταγή για μελομακάρονα με μπόλικο σιρόπι, καρύδια, κανέλα και σοκολάτα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Είναι τόσο νόστιμα και λαχταριστά που είμαστε σίγουροι ότι θα τα φτιάξετε περισσότερες από μια φόρα γιατί πότε δεν είναι αρκετά.

Υλικά
1 φλιτζ. +1 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. σόδα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
3,5 φλιτζ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι

καρυδιά για το πασπάλισμα

Δείτε ακόμα Τα μελομακάρονα του Μήτσου που έχουν κάνει θραύση στο facebook! 

Για το σιρόπι
1 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ.(λίγο λιγότερο) ζάχαρη
1/4 φλιτζ. μέλι
μισό πορτοκάλι με την σάρκα
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρυφαλλάκια.

Για την σοκολάτα

400 γρ μαύρη κουβερτούρα
4 κουταλιές σούπας αραβοσιτέλαιο .
Λιώνετε σε μπεν μαρι και με προσοχή βάζετε τα μελομακάρονα ένα ένα!!

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι για να κρυώσει καλά. Μπορούμε να το κάνουμε αποβραδίς. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι, σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Δεν ανακατεύουμε καθόλου. Κατόπιν, χαμηλώνουμε στο μισό και αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά. Σ’ένα μπολ βάζουμε τα υλικά εκτός από το αλεύρι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι. Κατόπιν, ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι. Δεν το παρακάνουμε. Δεν χρειάζεται ζύμωμα διότι θα βγάλει τα λάδια του. Οπότε ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα των 30 γρ. περίπου. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι για 50-60 δευτερόλεπτα περίπου. Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Τα τελευταία μελομακάρονα συνήθως χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο γιατί το σιρόπι έχει πάρει θερμοκρασία από τα μελομακάρονα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σήτα να στραγγίξουν. Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε δυο κουταλιές μέλι με λίγο σιρόπι, που περίσσεψε, και ανακατεύουμε. Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τα μελομακάρονα αφού τα βάλουμε σε μία πιατέλα. Στο τέλος, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο καρύδι.

Δείτε ακόμα Μελομακάρονα 100% επιτυχία !!!! 

Λαχταριστά μελομακάρονα σκέτα η με σοκολάτα της Γωγως Σαμίου

Συνταγή κ φώτο από Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Δείτε με ένα κλικ εδώ όλες τις αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες συνταγές


Close