Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοκασερόπιτα

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοκασερόπιτα. Χριστουγεννιάτικη Ζαμπονοκασερόπιτα με σφολιάτα και μια γέμιση με  με κασέρι, τυρί έμενταλ και ζαμπόν για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.

Τα Χριστούγεννα θέλουμε ο Χριστουγεννιάτικος μπουφές μας να είναι εμπλουτισμένος με όλα τα καλούδια. Έτσι θα καλύψουμε τα γούστα όλων των καλεσμένων μας και σίγουρα θα φύγουν όλοι χορτασμένοι. Οι Χριστουγεννιάτικες πίτες είναι απαραίτητες σε κάθε Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.

Δείτε ακόμη Μενού Χριστουγέννων 2021: Δείτε συνταγές ,ιδέες, προτάσεις

Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοκασερόπιτα

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα ή και παραπάνω κομμάτια μίας νόστιμης Χριστουγεννιάτικης πίτας και σίγουρα υπάρχουν πολλές πίτες που μπορούμε να φτιάξουμε. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοκασερόπιτα με κασέρι, ζαμπόν και τυρί έμενταλ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοκασερόπιτα:

Χριστουγεννιάτικη-ζαμπονοκασερόπιτα-συνταγή-

Εκτέλεση για την γέμιση της Χριστουγεννιάτικης ζαμπονοκασερόπιτας

Αρχικά κόβουμε τις φέτες ζαμπόν σε τετραγωνάκια. Έπειτα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε για ακόμη λίγο το χτύπημα. Προσθέτουμε το κομμένο ζαμπόν, το έμενταλ και το κασέρι, ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοκασερόπιτα

Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοκασερόπιτα

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και να καλυφθούν επίσης και 1 με 2 πόντοι από τα πλαϊνά του ταψιού. Απλώνουμε το μείγμα της γέμισης σε όλο το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να πάει παντού.

Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Ενώνουμε τα πλαϊνά κομμάτια του φύλλου με το πάνω φύλλο έτσι ώστε να σφραγίσουμε την γέμιση και να μην φύγει κατά το ψήσιμο. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε το πάνω φύλλο σε αρκετά σημεία.

Δείτε ακόμα Ζαμπονοκασερόπιτα με σφολιάτα,ντομάτα και κρέμα γάλακτος που λιώνει στο στόμα

Λαδώνουμε το πάνω φύλλο με το ελαιόλαδο και ψήνουμε την ζαμπονοκασερόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει αρκετά.

Χριστουγεννιάτικη-ζαμπονοκασερόπιτα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Xristina Gewrgiopoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ. 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close