Εύκολο αρωματικό λικέρ Αρμπαρόριζα με μόλις 3 υλικά που γίνεται χωρίς βράσιμο και έχει φρουτώδη γεύση και πλούσιο άρωμα. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά:

Αυτή τη φορά θα σας δείξουμε ένα αρωματικό, γλυκόπιοτο και φρουτώδες λικέρ με αρμπαρόριζα. Η γεύση του δεν οφείλεται μόνο στην αρμπαρόριζα αλλά και στο λευκό κρασί που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε, αλλά αυτό είναι στην επιλογή σας. Χρειάζεστε μόλις 3 υλικά για να το φτιάξετε και είναι ιδανικό για όσους δεν αγαπούν την έντονη γεύση του αλκοόλ, αφού αυτό το λικέρ δεν χρειάζεται βράσιμο και είναι πιο ελαφρύ.

Τα λικέρ είναι το τέλειο απεριτίφ μετά το φαγητό αλλά προσφέρεται πολύ συχνά και πριν, σε γιορτινές περιστάσεις. Δοκιμάστε το και να είστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστούν όλοι οι καλεσμένοι σας. Είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για κέρασμα σε γιορτές και όχι μόνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο λικέρ Αρμπαρόριζα:

Γιορτινό λικέρ Αρμπαρόριζα

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε ένα δοχείο βάζουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας, την ζάχαρη, το κρασί και το αφήνουμε να σταθεί εκεί για 50 μέρες. Ανακατεύουμε καθημερινά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια το σουρώνουμε και το μοιράζουμε σε μπουκάλια. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές

Στον βρασμό του κρασιού, προκειμένου να γίνει το λικέρ, κάπου χάνουμε την “λεπτότητα” της αλκοόλης και γίνεται αρκετά βαρύ, ενώ , αν το αφήσουμε να ξεκουραστεί θα διανθίσουν τα αρώματα και του φυτού και του κρασιού, αναδεικνύοντάς το σε ένα “σούπερ γευστικό και ελαφρύ” ποτό  που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και στα γλυκά σας. Περί ορέξεως βέβαια, ο καθένας ότι θέλει κάνει.

Γιορτινό λικέρ Αρμπαρόριζα

Άλλες συνταγές για λικέρ που θα λατρέψεις:

Η συνταγή είναι της φίλης μας El Sial

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr