Μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης και λίγα υλικά ιδανικός για κέρασμα

Σιροπιαστός υπέροχος μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης και λίγα υλικά. Το σπίτι θα γεμίσει μυρωδιές από βούτυρο, σιρόπι και φρεσκοψημμένο φύλλο. Ένας μπακλαβάς τραγανός, γεμάτος φιστίκι που γεμίζει το στόμα μοναδικές γεύσεις σε κάθε μπουκιά. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε είναι ιδανικός για επιδόρπιο σε κάθε επίσημο τραπέζι σας, για γιορτές και κέρασμα.

Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να βράσουν για 5 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας. Στρώνουμε το ένα πακέτο φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε καλά ένα ένα τα φύλλα. Κόβουμε στο μούλτι τα φιστίκια σε μικρά κομμάτια. Δεν θέλουμε να γίνει σκόνη το φιστίκι. Βάζουμε το φιστίκι πάνω στο φύλλο κρούστας. Μετά βάζουμε από πάνω το δεύτερο πακέτο φύλλο κρούστας το οποίο βουτυρώνουμε φύλλο φύλλο μέχρι το τελευταίο. Κόβουμε το φύλλο κρούστας που περισσεύει και ότι μείνει το τυλίγουμε προς τα μέσα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά τη μισή ώρα κόβουμε το μπακλαβά όπως θέλουμε αλλά όχι μέχρι κάτω και το ραντίζουμε με νερό από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150 βαθμούς για 1.30 με 2 ώρες περίπου ανάλογα το φούρνο μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα ο μπακλαβάς. Με το που το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι από πάνω λίγο λίγο και αφήνουμε το μπακλαβά να τραβήξει καλά το σιρόπι.

Μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης και λίγα υλικά ιδανικός για κέρασμα

Μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης και λίγα υλικά ιδανικός για κέρασμα

Η συνταγή είναι του Dionisis Chios

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Close