Πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο με πουράκια

Συστατικά

700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ μέλι
250 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
Γλάσο
2 ασπράδια αυγών
500 γρ άχνη ζάχαρη
Αν δε θέλετε να περιέχει ωμό αυγό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο γλάσο

Δείτε ακόμα :19 Χριστουγεννιατικα τρικ για να τους εντυπωσιασετε όλους!

Οδηγίες

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε το μέλι και αφήνουμε να βράσει.
Όταν δημιουργηθούν φουσκάλες προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την σόδα.
Ανακατεύουμε καλά ώστε η σόδα να αφρίσει και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αρωματίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
Αν θέλουμε μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να την χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη στιγμή.
Όταν βγάλουμε την ζύμη από το ψυγείο πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Την κόβουμε στο σχήμα από το σπιτάκι που πρώτα το έχουμε σχεδιάσει και κόψει σε χαρτόνι.
Σχέδια για σπιτάκια μπορούμε να βρούμε στο internet.

Δείτε ακόμα :Το Παραμυθόσπιτό του Ακή

Οι διαστάσεις από το σπιτάκι μας είναι: Για μπροστινό και πίσω μέρος σχεδιάσαμε στην αρχή ένα τετράγωνο 9×9 εκατοστά και από πάνω του κάνα με ένα τρίγωνο, με ύψος 5 εκατοστά για να ακουμπήσει η σκεπή.
Στο μπροστινή πλευρά κόψαμε την πόρτα και λίγο πιο πάνω ένα στρόγγυλο παράθυρο.
Στην πίσω πλευρά επειδή θέλαμε να βάλουμε λαμπάκια αφήσαμε ένα μεγάλο κενό σε σχήμα καμάρας.
Τα κομμάτια που θα μπουν στα πλάγια έχουν μήκος 18 εκατοστά και ύψος 9 εκατοστά.
Σε κάθε πλαϊνό κομμάτι σχεδιάσαμε και 2 παράθυρα.
Για την σκεπή θα χρειαστούμε 2 κομμάτια με μήκος 18 εκατοστά και ύψος 7.
Βάζουμε τα κομμάτια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Όταν τα μπισκότα κρυώσουν με την βοήθεια ενός μαχαιριού διορθώνουμε τυχόν ατέλειες.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη να γίνουν γλάσο (ή με γλάσο του εμπορίου) ενώνουμε τα κομμάτια.
Καλό είναι μόλις κολλήσουμε τα κομμάτια να τοποθετήσουμε μερικά βαριά αντικείμενα για αρκετές ώρες ώστε να μην χάσει το σχήμα του.
Αν θέλουμε μπορούμε να καλύψουμε την επιφάνεια του με πουράκια.
Για να κάνουμε δεντράκι κόβουμε ζευγάρια από διάφορα μεγέθη αστεράκια και τα ενώνουμε με γλάσο προσέχοντας οι μύτες να μην είναι στο ίδιο σημείο.

 

Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks

Site: https://foodaholics.gr/

Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR


Close