Πρωτοχρονιάτικος Κορμός από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη . Πρωτοχρονιάτικος κορμός με σπιτικό παντεσπάνι και βελούδινη σοκολατένια σαντιγί.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60 γραμμάρια
- κακαο 35 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 4
- ζαχαρη 140 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 30 ml
Υλικά
- φυτική σαντιγί 300 ml
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
Για την κρέμα:
- σοκολάτα Λίγη τριμμένη
Για το γαρνίρισμα
Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης προσπαθεί να μας κάνει να αγαπήσουμε την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική δείχνοντάς μας εύκολες συνταγές με οικονομικά υλικά. Έτσι μοιράζεται σήμερα μαζί μας μία συνταγή για πανεύκολο Πρωτοχρονιάτικο κορμό με σπιτικό παντεσπάνι και σοκολατένια βελούδινη σαντιγί.
Αυτός ο Πρωτοχρονιάτικος κορμός θέλει λίγα υλικά για να φτιαχτεί και είναι πανεύκολος. Έτσι μπορείτε να επιχειρήσετε να τον φτιάξετε ακόμη κι αν δεν έχετε εμπειρία στην κουζίνα και σίγουρα ο φετινός σας Πρωτοχρονιάτικος μπουφές θα απογειωθεί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Πρωτοχρονιάτικο κορμό από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το ηλιέλαιο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 30×40 και απλώνουμε πάνω το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 12′. Μόλις βγει από το φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη, σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μια πετσέτα και το αναποδογυρίζουμε.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και πολύ προσεκτικά τυλίγουμε το ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας. Αφήνουμε το ρολό τυλιγμένο με την πετσέτα μέχρι να κρυώσει τελείως. Χτυπάμε με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι.
Δείτε ακόμα Λευκός Χριστουγεννιάτικος κορμός χωρίς ζάχαρη
Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη μους σοκολάτας. Ξετυλίγουμε προσεκτικά την πετσέτα και απλώνουμε το παντεσπάνι στον πάγκο. Σιροπιάζουμε με απλό σιρόπι ζάχαρης ή γάλα.
Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.
Δείτε ακόμα Μενού Χριστουγέννων 2021: Δείτε συνταγές ,ιδέες, προτάσεις
Καλύπτουμε το ρολό με την κρέμα κακάο και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές ώστε να μοιάζει με κορμό δέντρου. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για τον Πρωτοχρονιάτικο Κορμό από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα