Ψητό χοιρινό ρολό με κονιάκ και αποξηραμένα φρούτα

Ψητό χοιρινό ρολό με κονιάκ και αποξηραμένα φρούτα. Ένα απολυτά γιορτινό πιάτο με δαμάσκηνα, βερίκοκα, πορτοκάλι, θυμάρι, και δενδρολίβανο, για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

Ένας τρόπος να δείξουμε την αγάπη μας στην οικογένεια και τους φίλους μας είναι μαγειρεύοντας τους, μπείτε λοιπόν στην κουζίνα και φτιάξτε αυτή την εκπληκτική συνταγή με ψητό ρολό χοίρινο και την υπέροχη γεμάτη αρώματα σάλτσα πορτοκαλιού που ταιριάζει απόλυτα με το κρέας, πασπαλίστε την με πολύ πολύ αγάπη και να είστε σίγουρες πως το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Εκτέλεση

(Οι κούπες είναι του τσαγιού)
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ όλες τις πλευρές σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας. Βγάζουμε το κρέας στην γάστρα η στο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για δυο άωρες στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα δαμάσκηνα κ τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε δεξιά κ αριστερά στην πιατέλα με το κρέας που έχουμε κόψει σε φέτες.
Διαλύουμε με λίγο κρύο νεράκι το κορν φλάουρ κ το ρίχνουμε μέσα στο ζουμί. Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε το κρέας.

Ψητό χοιρινό ρολό με κονιάκ και αποξηραμένα φρούτα

ΣΥΝΤΑΓΉ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Close