Sacher torte :Aυθεντική αυστριακή Ζάχερτορτε

Sacher torte : Συνταγή για την Aυθεντική αυστριακή Ζάχερτορτε. Συνταγή για το διάσημο  Βιεννέζικο κέικ σοκολάτας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Το Sacher torte-  Ζαχερτόρτε είναι το πιο διάσημο γλυκό της Αυστρίας. Αυτό το γλύκο που είναι κάτι ανάμεσα σε  κέικ και τούρτα, έχει προκαλέσει φρενίτιδα, σε όλο τον κόσμο. Το 1832 Franz Sacher δημιούργησε το Sacher torte –  ζαχερτόρτε στην αυλή του πρίγκιπα Μέτερνιχ, στη Βιέννη (Αυστρία).

Sacher torte :Aυθεντική αυστριακή Ζάχερτορτε

Το Sacher torte-  Ζαχερτόρτε ,είναι ένα βελούδινο, μαλακό κέικ σοκολάτας, γεμιστό με μαρμελάδα βερίκοκο και με ένα φανταστικό σοκολατένιο γλάσο. Εδώ σας δίνουμε τη συνταγή για Sacher torte από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, μαζί με το βίντεο για την εκτέλεση της συνταγής, για να απολαύσετε αυτό το βελούδινο κέικ τούρτα με τη καταπληκτική υφή και γεύση του.

Δείτε ακόμη Χριστουγεννιάτικος κορμός με ινδοκάρυδο

Sacher torte :Aυθεντική αυστριακή Ζάχερτορτε

ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20′ λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ
50′ λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5

Sacher torte :Aυθεντική αυστριακή Ζάχερτορτε

Υλικά (Ingredients):

-175 γρ. κουβερτούρα 52% (175 g semi-sweet chocolate)
-160 γρ. βούτυρο (160 g butter)
-160 γρ. αλεύρι (160 g flour)
-6 αυγά (6 eggs)
-140 γρ. ζάχαρη (140 g sugar)
-150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο (150 g apricot jam)

-340 γρ. κουβερτούρα 52% (340 g semi-sweet chocolate)
-120 γρ. γάλα (120 g milk)

Δείτε ακόμη Χριστουγεννιάτικος κορμός χωρίς ζάχαρη με 4 υλικά

Sacher torte :Aυθεντική αυστριακή Ζάχερτορτε

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 175 γρ κουβερτούρα, το βούτυρο και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
Στην κουζινομηχανή βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν.
Ανακατεύουμε τα 2 μείγματα και το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε 1 τσέρκι (20 εκ) και βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 για περίπου 30 με 35 λεπτά.

Sacher torte :Aυθεντική αυστριακή Ζάχερτορτε
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε το κέικ στη μέση.
Αλείφουμε το ένα κομμάτι κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο και βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι κέικ και το αλείφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο.
Λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί τα 340 γρ κουβερτούρα με το γάλα και γαρνίρουμε με το μείγμα το κέικ.

Sacher torte :Aυθεντική αυστριακή Ζάχερτορτε – Δείτε στο βίντεο όλα τα μυστικά

Δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

 

 

Close