Σοκολατένιο cheesecake από μελομακάρονα που περίσσεψαν. Σοκολατένιο Cheesecake από μελομακάρονα που περίσσεψαν, με βάση από μελομακάρονα, με τυρί κρέμα ,κρέμα γάλακτος και γκανάζ σοκολάτας στην επικάλυψη.
- μελομακάρονα 25 περίπου
- βουτυρο 4 κουταλιές της σούπας σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια 35% λιπαρά πολύ κρύα
- ζάχαρη άχνη 4 κουταλιές της σούπας
- τυρί κρέμα 300 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- λεμονι Ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο
- βανίλια 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή
Για την κρέμα
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 100 ml ζεστή
- ζαχαρωτά Λίγα χρυσά
Για την γκανάζ σοκολάτας
Η αλήθεια είναι πως τα μελομακάρονα μας αρέσουν πολύ. Και όταν κάτι μας αρέσει πολύ μερικές φορές το μάτι μας είναι αχόρταγο. Αν λοιπόν φτιάξατε παραπάνω μελομακάρονα κι εν τέλει φοβάστε ότι θα πάνε χαμένα δεν χρειάζεται να αγχώνεστε άλλο.
Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο σοκολατένιο cheesecake με δροσερή κρέμα από τυρί κρέμα και κρέμα γάλακτος και φυσικά με γκανάζ σοκολάτας. Είναι πανεύκολο και φυσικά δε θα πάει τίποτα χαμένο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Σοκολατένιο cheesecake από μελομακάρονα που περίσσεψαν:
Εκτέλεση για την βάση του Σοκολατένιου cheesecake από μελομακάρονα που περίσσεψαν
Στην αρχή παίρνουμε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν και τα αλέθουμε στο μούλτι ή τα τρίβουμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ. Θέλουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο ίδιο μπολ το μαλακό βούτυρο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο.
Παίρνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκατοστών με αποσπώμενη βάση και στρώνουμε το μείγμα της βάσης. Πιέζουμε καλά το μείγμα στην βάση με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού της σούπας για να κολλήσει το μείγμα στην βάση και να γίνει λεία. Βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Εκτέλεση για την κρέμα του cheesecake από μελομακάρονα
Ξεκινάμε να χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί και να σχηματίσει απαλές κορυφές για περίπου 2 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, την ζάχαρη άχνη, την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με ένα κουτάλι.
Αφού το μείγμα με το τυρί κρέμα ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε στο μίξερ με την σαντιγί και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία απαλή και λεία κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα του cheesecake πάνω στην βάση από μελομακάρονα και ισιώνουμε την κρέμα με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έτσι ώστε να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στρώνουμε την σοκολάτα πάνω από την κρέμα αφού έχουμε αφήσει την γκανάζ να κρυώσει λίγο και στην συνέχεια γαρνίρουμε με τα χρυσά ζαχαρωτά και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Tips για το Σοκολατένιο cheesecake από μελομακάρονα που περίσσεψαν
Αντί για αποσπώμενη βάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί 20 εκατοστών για lemon pie. Αντί για ψυγείο μετά την εφαρμογή της κρέμας μπορούμε να βάλουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Αντί για γκανάζ σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε σάλτσα βύσσινου.
Για την σάλτσα βύσσινου θα χρειαστούμε 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο των 400 γραμμαρίων και 1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ. Στραγγίζουμε καλά την κομπόστα σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Τον χυμό τον βάζουμε σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε συνέχεια για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα της κομπόστας και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Μενού Χριστουγέννων 2021: Δείτε συνταγές ,ιδέες, προτάσεις
Αφήνουμε την σάλτσα βύσσινου να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα την απλώνουμε πάνω στο cheesecake. Βάζουμε και πάλι το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και η σάλτσα βύσσινου. Μπορούμε να διακοσμήσουμε το cheesecake με ζαχαρωτά και σοκολατάκια της επιλογής μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Euridiki Kanatseli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλα τα Χριστουγεννιάτικα περισσεύματα με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος