Συνταγή για Σοκολατόπιτα για τα Χριστούγεννα. Γιορτινή σοκολατόπιτα για τα Χριστούγεννα από την Τζένη Τσανακτσίδου με παντεσπάνι σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας.
- αυγα 4
- ζαχαρη Μισό ποτήρι
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- σπορέλαιο Μισό ποτήρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1,5 ποτήρι κοσκινισμένο
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια του γλυκού
- κακαο 5 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- ζαχαρη 2 ποτήρια
- νερό 2 ποτήρια
- κουβερτουρα 50 γραμμάρια
Για το σιρόπι
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια πλήρες
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Για τον γλάσο
Η σοκολατόπιτα είναι ένα αγαπημένο σιροπιαστό κέικ γεμάτο σοκολάτα που μπορούμε να το απολαύσουμε όλο τον χρόνο όμως τα Χριστούγεννα παίρνει άλλη αξία. Διανύουμε μία από τις πιο γλυκές γιορτές του χρόνου και η σοκολάτα ταιριάζει γάντι στην Χριστουγεννιάτικη μας διάθεση.
Έτσι σήμερα η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου μας δείχνει μία σοκολατόπιτα για τα Χριστούγεννα σπέσιαλ. Με σπιτικό και πανεύκολο παντεσπάνι σοκολάτας, με ένα εξίσου σοκολασμένο σιρόπι και φυσικά με σιρόπι σοκολάτας. Καλύτερη και από του ζαχαροπλαστείου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατόπιτα για τα Χριστούγεννα:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το σπορέλαιο. Έπειτα βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο, βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ 22×30 και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σέ ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη, το νερό και την κουβερτούρα για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η κουβερτούρα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σιροπιάζουμε το καυτό παντεσπάνι με καυτό σιρόπι.
Εκτέλεση για το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε τα υλικά μας σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός του Παναγιώτη Παπαδάκη
Έπειτα απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την σοκολατόπιτα.
Tips για την Σοκολατόπιτα για τα Χριστούγεννα
Μπορούμε να μην σιροπιάσουμε την σοκολατόπιτα διότι το παντεσπάνι είναι από μόνο του πολύ αφράτο. Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι λίγο λίγο κατά διαστήματα και όχι απότομα.
Δείτε το Μενού Χριστουγέννων 2021 με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες