κομπόστα-ρόδι-συνταγή-

Χριστουγεννιάτικη κομπόστα ρόδι για να την απολαύσουμε σκέτη ή να στολίσουμε με το ρόδι τα Χριστουγεννιάτικα κέικ μας. Ακόμη και την βασιλόπιτα!

Αν θέλουμε να μπούμε στο κλίμα των ημερών τότε σίγουρα το ρόδι πρέπει να έχει την τιμητική του. Το έθιμο θέλει να σπάμε ένα ρόδι, την πρώτη μέρα του νέου έτους για καλή τύχη. Βασιζόμενοι σε αυτό το έθιμο, στολίζουμε και αναδεικνύουμε την γεύση των Χριστουγεννιάτικων συνταγών μας ρόδι.

Συνταγή για κομπόστα ρόδι

Δείτε ακόμα Vegan Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά

Το ρόδι, εξαιτίας της ουδέτερης γεύσης του, ταιριάζει πολύ και σε αλμυρές και σε γλυκές συνταγές. Παρόλα αυτά, η κομπόστα ρόδι, επειδή είναι γλυκιά, είναι για να την φάμε σκέτη ή για να διακοσμήσουμε τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά μας και όχι μόνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κομπόστα ρόδι:

κομπόστα-ρόδι-συνταγή-

Εκτέλεση για την κομπόστα ρόδι

Γεμίζουμε το βάζο με σπόρους ροδιού, μέχρι εκεί που θέλουμε. Γεμίζουμε το βάζο με νερό και στην συνέχεια αδειάζουμε το νερό του βάζου σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε για λίγο το σιρόπι μας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

κομπόστα-ρόδι-συνταγή-

Δείτε ακόμα Γλασο ρόδι το τέλειο γλασο για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας

Όταν κρυώσει το σιρόπι, γεμίζουμε με αυτό το βάζο και έπειτα βάζουμε το βάζο σε μία μεγάλη κατσαρόλα με πανί στον πάτο της και την γεμίζουμε με νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού και η κομπόστα μας είναι έτοιμη!

κομπόστα-ρόδι-συνταγή-

Tips για την κομπόστα ρόδι

Οι δοσολογίες των υλικών αντιστοιχούν σε ένα βάζο κομπόστα. Προσθέτουμε από 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για κάθε βάζο κομπόστα.

κομπόστα-ρόδι-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Anila Vidhi Shollaj

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close