Τα μελομακάρονα του Μήτσου που έχουν κάνει θραύση στο facebook!

Αφράτα μελομακάρονα του Μήτσου με καρύδια, σόδα και βούτυρο αγελάδας. Η κλασσική συνταγή για μαλακά μελομακάρονα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Γίνονται πολύ νόστιμα σαν του ζαχαροπλαστείου και μπορείτε να δείτε την εκτέλεση και σε βίντεο για σίγουρα αποτελέσματα και μοναδική νοστιμιά.

€ 10 – Εορταστικές  Μερίδες: 50  Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά  Χρόνος Εκτέλεσης: 25 λεπτά

Υλικά Συνταγής
1100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 Βιτάμ ή βούτυρο αγελάδος.*
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι.
2 φλιτζάνια σπορέλαιο.
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
2 με 3 φλιτζάνια καρύδια μέσα στη ζύμη.
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι.

Δείτε ακόμα Μελομακάρονα σκέτα ή με σοκολάτα όνειρο !!!! 

Για το σιρόπι:

Ενάμιση φλιτζάνι μέλι.
3 φλιτζάνια ζάχαρη.
3 φλιτζάνια νερό.
Βράσιμο για 5 λεπτά αφότου αρχίσει και κοχλάζει!
*Αν δεν θέλουμε βούτυρο, το αντικαθιστούμε με ένα φλιτζάνι σπορέλαιο.

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και τα μελομακάρονα καυτά! Οπότε βάζουμε σε μια κατσαρόλα ενάμιση φλιτζάνι μέλι, 3 φλιτζάνια νερό και 3 φλιτζάνια ζάχαρη και αρχίζουμε το βράσιμο. Μετράμε 5 λεπτά, αφότου αρχίζει και κοχλάζει το σιρόπι! Προσοχή!!! Φουσκώνει πολύ στην αρχή!! Βάλτε το σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα!

Για τα ζύμη, η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Σε ένα λεκανάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά μας, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια (όχι πολύ τριμμένα), το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε αλεύρι. Θα χρειαστούμε περίπου 1100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το βούτυρο είναι καλό να το βάλουμε για 1 μόνο λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων, για να μαλακώσει. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά. Η ζύμη θα ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια. Αν δεν θέλουμε βούτυρο, το αντικαθιστούμε με ένα φλιτζάνι σπορέλαιο. Δηλαδή 3 συνολικά φλιτζάνια σπορέλαιο.

Τα μελομακάρονα είναι σχεδόν έτοιμα. Τα πλάθουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω και αέρα για περίπου 22 με 25 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν). Αν δεν θέλετε αέρα, τότε θα τα ψήσετε για 30 λεπτά περίπου! Προσοχή στον φούρνο που έχει ο καθένας!

Όταν ψηθούν, και έτσι όπως είναι καυτά, τα ρίχνουμε μέσα στο κρύο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα. Όποιος τα θέλει περισσότερο σιροπιαστά, ας τα αφήσει λιγάκι παραπάνω μέσα στο σιρόπι! Τα πασπαλίζουμε και με ψιλοκομμένο καρύδι και τα μελομακάρονά μας είναι έτοιμα!

Τα μελομακάρονα του Μήτσου που έχουν κάνει θραύση στο facebook!

Τα μελομακάρονα του Μήτσου που έχουν κάνει θραύση στο facebook!

Τα μελομακάρονα του Μήτσου που έχουν κάνει θραύση στο facebook!

Δείτε ακόμα Μελομακάρονα 100% επιτυχία !!!! 

Τα μελομακάρονα του Μήτσου που έχουν κάνει θραύση στο facebook!

Τα μελομακάρονα του Μήτσου που έχουν κάνει θραύση στο facebook!

Τα μελομακάρονα του Μήτσου που έχουν κάνει θραύση στο facebook!

Τα μελομακάρονα του Μήτσου που έχουν κάνει θραύση στο facebook!

Τα μελομακάρονα του Μήτσου που έχουν κάνει θραύση στο facebook!

Τα μελομακάρονα του Μήτσου που έχουν κάνει θραύση στο facebook!

Δείτε ακόμα ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ να ρεει το σιρόπι δαγκωνοντας το !!Σούπερ επιτυχημένα.Δεν την αλλάζω με καμιά!!!! Παλιά συνταγή από τις πρώτες της Βεφας 

Βίντεο Συνταγής:

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Πηγή: www.mitsomageiremata.gr

Close