καθάρισε-το-σπίτι-μετά-την-Πρωτοχρονιά-σε-5 ώρες-

Μπορεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να απολαύσαμε φαγητό και καλή παρέα, όμως το σπίτι μας μετά από τα ρεβεγιόν έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Πώς μπορείς να κάνεις το σπίτι σου να λάμψει από καθαριότητα μόλις το πολύ σε 5 ώρες; Θα δεις αμέσως!

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πέρασαν και ελπίζουμε όλοι σας να απολαύσατε αυτές τις δύο Γιορτές όσο περισσότερο μπορούσατε. Μπορεί τα ρεβεγιόν και οι φιέστες να μας αρέσουν πολύ όμως το σπίτι μετά από αυτά τα ρεβεγιόν και τις φιέστες δεν μας αρέσει καθόλου.

Δείτε ακόμα 14 κόλπα καθαρίσματος που ελάχιστοι γνωρίζουν και πρέπει να τα εφαρμόσετε αμέσως

Γι’ αυτό και στο σημερινό άρθρο θα δούμε μερικά κόλπα καθαρίσματος, για να οργανώσετε καλύτερα τον χρόνο σας και να καθαρίσετε το σπίτι σας μέσα σε πολύ 5 ώρες. Εμείς αυτό το πρόγραμμα ακολουθούμε κάθε φορά που έχουμε μεγάλα τραπέζια στο σπίτι και ποτέ δεν το έχουμε μετανιώσει. Διαβάστε παρακάτω: 

Ξεκινήστε από τα σκουπίδια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πετάξετε έξω από το σπίτι τα σκουπίδια. Να ελέγξετε για τυχόν σκουπίδια, στα γύρω τραπεζάκια, στον πάγκο της κουζίνας, ακόμη και στις κρεβατοκάμαρες αν φιλοξενήσατε κόσμο και να τα συγκεντρώσετε φυσικά στις σακούλες. Ξεπλύνετε και λίγο τους κάδους για τις οσμές.

Συνεχίστε με την κουζίνα

Το μέρος που στις Γιορτές έχει την μεγαλύτερη ζημιά είναι η κουζίνα. Ξεκινήστε λοιπόν τις δουλειές από πάνω προς τα κάτω. Πλύνετε τα πιάτα και τα ποτήρια, βολέψτε τα, καθαρίστε τους πάγκους με λίγο απορρυπαντικό και ένα μαλακό σφουγγάρι και τον φούρνο με αυτό το  εύκολο καθαριστικό που θα σε σώσει.

Αφού κάνεις τον φούρνο και τους πάγκους σου να λάμπουν, ρίξε ένα σκούπισμα με την ηλεκτρική κι ένα σφουγγάρισμα. άνοιξε καλά το παράθυρο για να φύγουν τυχόν οσμές και αποθήκευσε τα περισσεύματα σε τάπερ και στο ψυγείο! Είσαι έτοιμη!

καθάρισε-το-σπίτι-μετά-την-Πρωτοχρονιά-σε-5 ώρες-

Photo via: mednutrition.gr

Υπόθεση…σαλόνι

Και στο σαλόνι όπως επίσης και στην τραπεζαρία τα πράγματα είναι δύσκολα μετά από κάθε μεγάλο τραπέζι. Και πάλι ξεκινάμε από τα πάνω προς τα κάτω. Τσεκάρουμε για τυχόν ξεχασμένα ποτήρια και πιάτα και τα ξεπλένουμε. Αυτό καλό θα ήταν να το κάνουμε προτού ξεκινήσουμε να πλένουμε τα πιάτα γενικώς.

Στην συνέχεια με ένα απαλό απορρυπαντικό και ένα μαλακό πανί ξεσκονίζουμε κάπως τα τραπεζάκια, τους μπουφέδες, τα τραπέζια. Επειδή θα υπήρξε πολύς κόσμος, μικρόβια, στάχτες από τσιγάρα, κρασί και ψίχουλα σίγουρα θα υπάρχουν.

Αφού ξεσκονίσουμε. τινάζουμε τα μαξιλαράκια του καναπέ και τα καλύμματα. Αν στα καλύμματα υπάρχουν λεκέδες τα βάζουμε στο πλυντήριο για αργότερα. Τσεκάρουμε αν το χαλί μας έχει λεκέδες κι αν έχει λεκέ χρησιμοποιούμε αυτό το  σπιτικό καθαριστικό για να βγάλεις τους λεκέδες από τα χαλιά που έγιναν στις γιορτές.

Δείτε ακόμα Φτιάξτε το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό για να καθαρίσετε το σπίτι μετά τα Χριστούγεννα

Σφουγγαρίζεις τους διαδρόμους στα χόλ αν υπάρχουν και καθαρίζεις με ένα υγρό για τα τζάμια τους καθρέφτες. Τοποθετείς όποιο αντικείμενο δεν ήταν στην θέση του εκεί που θα έπρεπε να είναι και το σπίτι είναι έτοιμο!

καθάρισε-το-σπίτι-μετά-την-Πρωτοχρονιά-σε-5 ώρες-

Photo via: inevros.gr

Τί κάνουμε με τις κρεβατοκάμαρες;

Αν φιλοξένησες κόσμο τότε είναι υποχρεωτικό να συγυρίσεις και της κρεβατοκάμαρες. Αρχικά αλλάζεις σεντόνια, κουβέρτες και μαξιλαροθήκες. Βάζεις τα παλιά σου στο πλυντήριο και ανοίγεις τα παράθυρα να αεριστούν τα δωμάτια. Τσεκάρεις κι εκεί αν υπάρχουν τυχόν ποτήρια και σκουπίδια. Σκουπίζεις και σφουγγαρίζεις και είσαι έτοιμη.

καθάρισε-το-σπίτι-μετά-την-Πρωτοχρονιά-σε-5 ώρες-

Photo via: frapress.gr

Μην ξεχνάς το μπάνιο

Για το μπάνιο τα πράγματα είναι πιο απλά. Βάζεις πλυντήριο, καθαρίζεις λίγο τον νιπτήρα με τρεχούμενο νερό και βάζεις απορρυπαντικό στην λεκάνη για τα μικρόβια. Πετάς τα σκουπίδια, αντικαθιστάς τυχόν χαρτί υγείας που μπορεί να έχει τελειώσει και είσαι έτοιμη!

καθάρισε-το-σπίτι-μετά-την-Πρωτοχρονιά-σε-5 ώρες-

Photo via: otherside.gr

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close