Το μαγικό σπιτικό καθαριστικό για να βγάλεις τους λεκέδες από τα χαλιά

Μετά τις γιορτές και το ρεβεγιόν μπορεί να δείτε στα χαλιά σας λεκέδες από κρασί, λαδιές αλλά και άλλους λεκέδες από τρόφιμα και παπούτσια. Αυτό το σπιτικό καθαριστικό είναι οικονομικό, με υλικά που όλοι έχουμε και αφαιρεί κάθε λεκέ από τα χαλιά!

Την Πρωτοχρονιά θα ανοίξουμε το σπίτι μας για φίλους και συγγενείς. Σίγουρα μας αρέσει να ευχαριστούμε αυτούς που αγαπάμε αλλά όταν φεύγουν αυτοί που αγαπάμε, βλέπουμε ένα σπίτι σκέτο χάος και πελαγώνουμε! Τα χαλιά μας δεν αποτελούν εξαίρεση.

Δείτε ακόμα Φτιάξε ένα ισχυρό σπιτικό καθαριστικό για να καθαρίζεις τα ποιο δύσκολα σημεια

Ειδικά όταν υπάρχουν και παιδιά, τα χαλιά τέτοιες μέρες λερώνονται ακόμη πιο εύκολα. Λαδιές, κρασί, αποτυπώματα από παπούτσια αλλά και λεκέδες από άλλα τρόφιμα και αναψυκτικά! Όλοι αυτοί οι λεκέδες μπορούν να αποτελέσουν παρελθόν με αυτό το θαυματουργό diy καθαριστικό. Διαβάστε παρακάτω: 

Τι θα χρειαστείτε:

  1. 1 κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό για τα πιάτα
  2. 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι
  3. 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  5. 1 μικρό δοχείο σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής)

Διαδικασία

Αρχικά ρίχνουμε το απορρυπαντικό για τα πιάτα στο δοχείο σπρέι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λευκό ξύδι και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε την μαγειρική σόδα, ανακατεύουμε και κλείνουμε το δοχείο καλά, με το καπάκι του.

σπιτικό καθαριστικό-για-βρώμικα χαλιά-

Photo via: colorecolori.gr

Πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε

Αρχικά με την ηλεκτρική σκούπα καθαρίζουμε καλά το χαλί μας για να καθαρίσει από σκουπιδάκια η περιοχή του λεκέ. Στην συνέχεια τρίβουμε καλά τον λεκέ με την τραχιά πλευρά ενός σφουγγαριού. Ψεκάζουμε την περιοχή του λεκέ με το καθαριστικό που φτιάξαμε και τρίβουμε ελαφρώς με τον λεκέ με μία πετσέτα.

σπιτικό καθαριστικό-για-βρώμικα χαλιά-

Photo via: enimerotiko.gr

Δείτε ακόμα Καμένα λίπη στον φούρνο: Το σπιτικό καθαριστικό που θα τον κάνει σαν καινούριο

Στο τέλος ρίχνουμε νερό και πιέζουμε ελαφρώς την πετσέτα για να στεγνώσει. Ο λεκές αποτελεί παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί πως πρώτα χρησιμοποιήστε το καθαριστικό σε μια μικρή επιφάνεια του χαλιού, που σε περίπτωση φθοράς δεν θα φαίνεται και στην συνέχεια εφαρμόστε του οπουδήποτε αλλού στο χαλί.

σπιτικό καθαριστικό-για-βρώμικα χαλιά-

Photo via: colorecolori.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις diy κατασκευές στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close