Ξεραμένα λίπη στον φούρνο: Το εύκολο καθαριστικό που θα σε σώσει

Θέλετε να ξεφορτωθείτε τα ξεραμένα λίπη στον φούρνο και ενώ τα έχετε δοκιμάσει όλα τίποτα δεν έπιασε; Αυτό το diy σπιτικό καθαριστικό να σας λύσει τα χέρια. Δοκιμάστε το!

Ο φούρνος πολύ συχνά αποκτά καμένα λίπη. Μερικές φορές, ξεχνάμε να τον καθαρίσουμε με αποτέλεσμα το λίπος από κάποιο φαγητό να ξεραίνετε και να μπορεί να βγει εύκολα. Άλλες φορές, μπορεί να κάψουμε κάποιο φαγητό, να συμβεί κάποιο ατύχημα και η ζημιά να μας φανεί…ανεπανόρθωτη.

σπιτικό καθαριστικό-για-καμένα λίπη-στον-φούρνο-

Φυσικά ο φούρνος μας πρέπει να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται. Καταρχάς, εκεί μαγειρεύετε το φαγητό της οικογένειας οπότε θέλετε να είστε σίγουροι ότι δίνετε πάντα τα καλύτερα. Δεύτερον, ένας βρώμικος φούρνος είναι ένας φούρνος που σίγουρα έχει λιγότερα χρόνια ζωής από το κανονικό.

Δείτε ακόμα Καμένα λίπη τέλος -Το πανεύκολο κόλπο για να καθαρίσεις την πόρτα του φούρνου χωρίς τρίψιμο

Αν έχετε δοκιμάσει ή δεν θέλετε να δοκιμάσετε ισχυρά καθαριστικά διότι φοβάστε ότι τα φέρετε σε κίνδυνο την δική σας υγεία αλλά και των παιδιών σας, ένα σπιτικό καθαριστικό για το φούρνο θα σας κάνει να απαλαγγείτε από καμένα λίπη αλλά και δυσάρεστες οσμές. Διαβάστε παρακάτω: 

Οι καινούριοι φούρνοι είναι ευαίσθητοι κι αν έχετε πάρει φούρνο πρόσφατα θα διαβάσατε στις οδηγίες ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ισχυρά καθαριστικά καθώς και σύρμα για να τον καθαρίσετε, αφού μπορεί να διαβρώσει τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτεί. Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε το παρακάτω σπιτικό καθαριστικό.

Καθαριστικό για ξεραμένα λίπη στο φούρνο

Θα χρειαστείτε

  1. 2 πορτοκάλια
  2. λευκό ξύδι
  3. 1 βάζο
  4. Σόδα φαγητού μία κουταλιά της σούπας
  5. Αμμωνία
  6. 1 μπουκάλι ψεκασμού

σπιτικό καθαριστικό-για-καμένα λίπη-στον-φούρνο-

Διαδικασία

Αρχικά ξεφλουδίζουμε εντελώς τα πορτοκάλια. Δεν μας ενδιαφέρει τι σχήμα ή τι μέγεθος θα έχουν οι φλούδες των πορτοκαλιών, αρκεί να έχουμε έναν μικρό σωρό από φλούδες. Στην συνέχεια βάζουμε τις φλούδες στο βάζο.

σπιτικό καθαριστικό-για-καμένα λίπη-στον-φούρνο-

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο βάζο θέλουμε, απλά όσο πιο μεγάλο είναι το βάζο τόσο περισσότερο καθαριστικό θα έχουμε. Προσθέτουμε το λευκό ξύδι στο βάζο, μέχρι να σκεπάσει τις φλούδες. Αν κάποιες φλούδες δεν είναι κάτω από το ξύδι θα σαπίσουν.

σπιτικό καθαριστικό-για-καμένα λίπη-στον-φούρνο-

Αφήνουμε το βάζο στο ψυγείο για 5 μέρες έτσι ώστε το ξύδι να απορροφήσει τα έλαια από τις φλούδες των πορτοκαλιών ενώ μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες αν θέλουμε το καθαριστικό μας να γίνει ακόμη πιο ισχυρό. Προσθέτουμε την σόδα και ανακατεύουμε. Αφού το καθαριστικό είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Ξεραμένα λίπη στον φούρνο: Το εύκολο καθαριστικό που θα σε σώσει

Δείτε ακόμα Καμένα λίπη στο τηγάνι; Ο εύκολος τρόπος για να τα εξαφανίσετε στο πι και φι

σπιτικό καθαριστικό-για-καμένα λίπη-στον-φούρνο-

Κατ’αρχάς, αφού κρυώσει λίγο ο φούρνος, κατεβάστε την ασφάλεια της κουζίνας σας. Όσο είναι ακόμα σχετικά ζεστός, αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο όσα περισσότερα υπολείμματα φαγητού μπορείτε. Στη συνέχεια, ψεκάστε την επιφάνειά του με λίγη αμμωνία.

Ψεκάζουμε με το μείγμα τους λεκέδες, αφήνουμε να δράσει τουλάχιστον μισή ώρα και καθαρίζουμε με μαλακό πανί. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, μέχρι τα επιθυμητά αποτελέσματα!

σπιτικό καθαριστικό-για-καμένα λίπη-στον-φούρνο-

All photos via: hometalk.com

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close